Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі роздавали медичні маски людям без постійного місця проживання

Біля Свято-Покровського собору в Запоріжжі 31 березня людям без постійного місця проживання роздавали медичні маски. За словами організаторів акції, саме ця категорія людей перебуває в групі ризику зараження коронавірусною інфекцією навіть в умовах карантину.

Понад 50 масок, за словами організаторів акції, отримали громадяни з групи ризику – люди без постійного місця проживання, пенсіонери та люди з інвалідністю.

Оскільки ми благодійний фонд і зараз в країні такі жорсткі умови, як пандемія COVID-19, ми своїми силами першочергово виділили засоби для того, щоб пошити маски, заплатити швачкам і роздати людям, які цього особливо потребують. Основні групи ризику – пенсіонери, бездомні, люди з інвалідністю, мами з дітьми. Але основа група – це люди, які опинились на вулиці, які не можуть собі цього дозволити та пенсіонери. У середньому у нас вийшло, як ми рахували по собівартості, три гривні ми знайшли швачку, решта у нас тканина, транспортування, собівартість вийшла 10 гривень маска», – наголосила виконавча директорка БФ “Запоріжжя СОС”, організаторка акції Марина Чабан.

Тетяна не має постійного місця проживання. Сама жінка з Харківської області, там жила в притулку. У Запоріжжі перебуває вже протягом трьох років, останні три місяці не має постійного житла. Жінка каже, що отримані маски носитиме.

“Нам треба маски. Тому, що ми спілкуємось, у транспорті зараз же нам скасували поїздки, грошей немає. Всюди ходимо пішки. Ходимо, шукаємо щось поїсти. Все закрито. Треба мити руки, купатися, десь прати. Щоб у нас був вигляд не «бомжацький», розумієте? Два місяці я «бомжую». Маски будемо носити, ми також цього боїмося. Ми живемо на вулиці, боїмося. Грошей немає, як лікуватись? Носимо, іншого виходу немає”, – каже безпритульна Тетяна

Також організатори акції проводять онлайн інформаційну кампанію “Право на інформацію” щодо коронавірусу.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН