Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Токарі-фрезерувальники Новокаховського ліцею переможці в конкурсі “Кращий в професії” (Відео)

Токар обточує деталі, фрезерувальник – виточує. Фахівцю під силу перетворити безформну грубу заготовку на потрібну деталь за допомоги інструментів на спеціальному верстаті.

  Спеціалісти вміють «читати» креслення і виконувати деталі у суворій відповідності з ними. Новокаховський професійний електротехнічний ліцей готує спеціалістів споріднених професій. Для них знання з геометрії, тригонометрії, креслення і матеріалознавство є базовими. А відточити майстерність виконання деталей майбутні токарі-фрезерувальники можуть в спеціальній майстерні, устаткованій всім необхідним. Зараз на ринку праці особливим попитом користуються універсали, тож, крім класичних верстатів, юнаки працюють на гвинторізному верстаті і виготовляють деталі з металу, сплавів та пластмаси. «Коли наші першокурсники вперше заходять до токарно-фрезерувальної майстерні, то очі в них розбігаються. А вже за тиждень-два вони стають частиною нашого училища, і за роки навчання формуються як висококваліфіковані робітники», – розповів майстер виробничого навчання з професії «Токар. Фрезерувальник» Володимир Василишин.

  Про рівень підготовки фахівців у Новокаховському ліцеї свідчить той факт, що учні спеціальності беруть участь і перемагають в обласних та всеукраїнських змаганнях «Кращий в професії». «Я посів призове місце у всеукраїнському етапі конкурсу «Кращий в професії». Отримав сертифікат на працевлаштування і додаткову 1 тисячу гривень до зарплати від «Херсонського машинобудівного заводу», – сказав третьокурсник Віталій Стреченко.

  Випускники Новокаховського професійного електротехнічного ліцею знаходять перше робоче місце на підприємствах різних форм власності і всіх галузей економіки у Херсонській та інших областях України. Навчальний заклад запрошує випускників 9 класів на навчання за спеціальністю «Токар. Фрезерувальник». Термін навчання – 3 роки.

Детальніше у відео телестудії “Український південь”.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН