Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні можуть відновити роботу ринків

29-го березня, згідно рішення обласного штабу ТЕБ та НС, почала роботу комісія щодо відкриття ринків у Херсоні. До комісії входять представники Держпродспоживслужби, Центру громадського здоров’я, міської ради, управління агропромислового розвитку та представники адміністрації ринків.

Про це Суспільному розказала виконуюча обов`язки заступника міського голови Олена Мазур, яка є членом цієї комісії:

“Сьогодні, 29-го березня, перевіряли Центральний ринок на можливість відкриття в умовах карантину. Держпродспоживслужба готує акт, який буде передано до обласного штабу ТЕБ та НС. Якщо комісія прийме таке рішення, міська влада відкриє Центральний ринок”.

Олена Мазур додала, що остаточного рішення щодо відкриття Центрального ринку ще немає. Начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області Віталій Боярський повідомив, що всього шість ринків подали заявки щодо проведення комісійних обстежень. Однак, умови для відкриття дуже жорсткі. Такі як півтора метри між продавцями, дезінфекція кожні 2 години по 30 хвилин, засоби індивідуального захисту. Віталій Боярський додав, що рішення, прийняте комісією надсилається до обласного штабу ТЕБ та НС. Голова цього штабу Вадим Чабан телефоном повідомив:

“Відповідно до статті 239, можуть працювати усі об’єкти, які дотримуються протиепідеміологічних норм. Кілька ринків вже виявили бажання на перевірку. Коли буде дозвіл з трьома підписами (директора ринку, представника Держпродспоживслужби та представника державного санітарного лікаря) я підпишу дозвіл на відкриття. На даний момент, я ніяких рішень ще не підписував”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН