Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Нової Каховки попередив про фейкову сторінку в соцмережі, відкриту нібито від його імені – звернення

Шанована громадо!

У час нелегкої ситуації, спровокованої тим лихом, яке спіткало нас у вигляді світової пандемії, влада об’єднаної територіальної громади робить усе від неї залежне, аби захистити своїх мешканців від будь-яких потрясінь. Не зважаючи на карантин, сьогодні повноцінно працюють усі гілки влади та комунальні підприємства, від яких залежить життєдіяльність міста. Величезна робота проводиться лікарями ЦМЛ з підготовки до можливих випадків захворювання на коронавірус, тестуються усі особи з підозрою на цю хворобу. Повірте, ми не залишимо у біді жодного, хто буде потребувати допомоги.

Але питання, з яким я звертаюсь до вас, лежить у дещо іншій площині. Як це не дивно, але в нашій великій дружній громаді знайшлися особи, які намагаються спотворити дійсність і спаплюжити факти.

Всі ви прекрасно знаєте, яке місце сьогодні в житті майже кожної людини займають соціальні мережі. Багато хто навіть не уявляє собі існування без них. Так, це значний комунікативний засіб, особливо для сучасної молоді. І я завжди з розумінням ставлюсь до цього. Але не тоді, коли це  переходить межі вседозволеності.

Мені дуже прикро повідомити вам, що знайшлись “жартівники”, які у соціальній мережі Instagram від мого імені відкрили сторінку і почали з неї “віщати”. В цивілізованому суспільстві такі речі не допустимі. В той час, коли на Сході країни йде війна, коли органи влади усіх рівнів намагаються протидіяти пандемії, такі “жарти” мають непередбачуваний і навіть кримінальний характер.

Так, на Херсонщині є міські голови і очільники ОТГ, які ведуть свої сторінки у соцмережах. Для цього треба мати час або тримати прес-секретаря, який за тебе буде вести ці сторінки. Ні першого, ні другого у мене немає. Тому наголошую: я не зареєстрований у жодній соціальній мережі. Я ніколи в житті не заміню живе спілкування з громадою на віртуальне!

Саме тому хочу попередити вас, дорогі друзі, що повідомлення, які будуть з’являтись на таких сторінках, можуть носити фейковий характер. За жодних обставин не довіряйте такій інформації!

Хочу наголосити, що органи місцевої влади мають свій офіційний сайт, через який доводять до відома громади усю, без винятку, офіційну інформацію. Окрім цього, міськвиконком оприлюднює свою діяльність через паперові ЗМІ, радіо- та онлайн засоби. І навіть у соціальній мережі Facebook є сторінка міської ради.

А “жартівників” я особисто попереджаю, що в нашій країні є відповідні служби, які стоять на захисті честі та гідності державних керівників і органів місцевого самоврядування. Відповідні заяви до цих органів мною уже передані.

З повагою, міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН