Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська обласна лікарня переходить на новий графік роботи

З першого квітня Херсонська обласна лікарня та поліклініка переходять на 5-денний робочий тиждень.

Про це кореспондентам Суспільного розказав заступник директора Херсонської обласної клінічної лікарні Євген Гаран:

“У зв’язку з тим, що великий наплив хворих і лікарі затримуються кожного дня на роботі, операційні працюють щодня до 16-17-ої години. Тому вирішили лікарню перевести на 5-денний робочий тиждень. Лікарня надає допомогу в режимі 24/7 за такими спеціальностями: нейрохірургія, щелепно-лицьова хірургія, хірургія та надання допомоги вагітним”.

Наразі у відділеннях обласної клінічної лікарні встановлено карантинний режим. Тут відкрили запасні входи, щоб пацієнти з різних відділень не перетиналися, окремий вхід і до аптеки. Також заборонено відвідування пацієнтів, розповідає старша медична сестра Ірина Сушко:

“Обмеження під час карантину в нас дуже суворі. Ми поставили пост, не випускаємо хворих, приймаємо передачі тут на посту. Чергова зміна приймає передачі, одягає перчатки і доставляє у відділення. Після цього знімає перчатки, обробляє руки і продовжує роботу”.

Пацієнтка обласної лікарні Юлія Скорик на стаціонарному лікуванні з понеділка. Жінка говорить, окрім як до аптечного пункту з відділення не виходить:

“Постійно миють все і двері, і ручки, все прибирають. Режим дуже хороший, єдине, що нас не випускають нікуди і нікого не впускають, тільки до аптеки виходимо. Ми і самі свідомі, знаємо, що не потрібно нікуди виходити, сидимо в палатах, якщо виходимо, то одягаємо маски, тож карантину дотримуємося”.

Змінилися умови роботи і у приймальному відділенні, розказує в.о.завідувача приймального відділення Федір Єрохін:

“У зв’язку із ситуацією в Україні, пов’язаною з епідстаном, вся наша лікарня працює в жорсткому карантинному режимі. Що це передбачає: в нас практично повністю обмежені планові госпіталізації, відповідно приймальне відділення працює винятково як ургентне відділення, приймаємо тільки хворих, які потребують специфічної високоспеціалізованої допомоги і амбулаторних хворих, які постраждали внаслідок черепно-мозкової травми і важких стоматологічних травм з щелепно-лицьової хірургії. Всі інші хворі, які приходять за направленням з районних лікарень з ургентними діагнозами, мають пред’явити направлення, бути в масці і перш ніж їх пустять до відділення, їм вимірюють температуру”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН