Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Козацькому відновлюють Будинок культури

Про це повідомляють на сторінці Новокаховської міської ради. Як відомо, 21 листопада 2019 року міський голова Володимир Коваленко підписав рішення № 2338 «Про добровільне приєднання Козацької селищної територіальної громади до Новокаховської міської територіальної громади».

Першим кроком, які підтвердили, що тепер ми – єдина громада, стало планування ремонтних робіт у Козацькому Будинку культури (директор – Сергій Якуба) – зокрема у фойє будівлі.

Розпочався довгий підготовчий процес: написання численних листів та документів, пошук підрядника, розробка кошторисної документації. І вже 11 березня 2020 року відділ культури і туризму уклав із ТОВ «Бериславбудсервіс» (директор – Володимир Григорович) договір про виконання капітального ремонту фойє Будинку культури в смт Козацьке на суму 293 718 грн.

Будівельники «Бериславбудсервіс» одразу приступили до роботи. Планується заміна дверей та віконних рам, електропроводки та освітлення, облаштування перегородок, вирівнювання стін гіпсокартоном, з їх подальшим шпаклюванням та фарбуванням, укладання керамічної плитки та монтаж підвісної стелі «Armstrong».

Закінчити ремонт планується до кінця травня 2020 року. Адже дуже важливо, щоб жителі Козацького старостинського округу мали змогу зустріти Новий 2021 рік у відремонтованому Будинку культури, відвідуючи чудові новорічні концерти в новій святковій атмосфері.

В будівлі Будинку культури проводять репетиції талановиті місцеві колективи – танцювальні і вокальні. Тут збираються співаки Народного ансамблю «Козацька воля», який очолює Сергій Якуба.

Мешканці Козацького висловили добрі слова на адресу голови Новокаховської ОТГ Володимира Коваленка – він дотримав слова і разом з депутатами робить все для розвитку громади. Вдячні і своєму старості Андрію Чирку, якого дуже поважають: «В нього німецька педантичність. Важливі справи робить без галасу, а чітко, по-тихому. Він гарний господар». В Козацькому є чудовий музей історії. Будинок генерала Видригана – 1878 року будівництва. Селищу вже 238 років. І ми в подальшому ще багато цікавого про нього розкажемо. А тим часом із радістю спостерігаємо, як на очах змінюється Козацьке, прийнявши для себе важливе рішення про приєднання.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН