Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ринки Миколаївщини не працюватимуть до кінця карантину

Карантин у Миколаєві. Чи виконують рішення комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій щодо закриття продовольчих ринків у Миколаєві – дізнавались кореспонденти Суспільного.

– Головний вхід до Центрального ринку закрито. На воротах оголошення: “Вхід до ринку з вулиці Рюміна, при собі мати документи”, – розповідає кореспондентка Валентина Гурова.

Біля воріт ринку з вулиці Рюміна зібралось кілька людей, по черзі їх пропускають на територію. Закриті речові та продуктові ряди, м’ясний та молочні павільйони тощо. Поруч з ринком працюють зоомагазини, магазини побутової хімії та кіоски з тютюновою продукцією.

– Прикраси, іграшки, мобільні аксесуари та будівельні прилади. Все це досі можна придбати на ринку, що знаходиться на 3-й Слобідській, – розповідає кореспондентка Валентина Гурова.

На деяких павільйонах оголошення з проханням заходити обмеженою кількістю людей. Побачивши журналістів, продавці закривають кіоски.

– На Третій Слобідській знаходиться не ринок, а комплекс торговельних павільйонів, – говорить заступник директора департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Олександр Курляк. – Але визначені об’єкти мають працювати: продовольчі товари, засоби гігієни, корма для тварин. Інші повинні бути закриті.

На території Миколаєва працює 19 ринків. Рішенням позачергового засідання комісії з надзвичайних ситуацій ОДА рекомендовано призупинити роботу всіх ринків із 23 березня до закінчення карантину. – Доручено районним адміністраціям та ГУ поліції прослідкувати, щоб ринки були закриті. У нас на території 19 ринків продовольчих, речових, змішаних, непродовольчих – всі вони повинні бути закриті. На сьогодні внесено зміни в законодавчі акти України, поліція вже успішно застосовує ці статті, тому будуть покарані недбайливі підприємці, – каже заступник директора департаменту економічного розвитку Миколаївської міської ради Олександр Курляк.

Виконання рішення комісії з питань техногенної безпеки щодо закриття ринків перевірили представники правоохоронних органів.

Речниця Нацполіції Інна Парфенова каже: “Усі заклади, що документально мають статус ринків, закриті. Продовжують свою діяльність лише продуктові крамниці та кіоски, розташовані на території ринків. Заходи з протидії поширенню коронавірусу тривають”.

Альтернативу покупкам на ринку знайшла Катерина Філімоненко. Дівчина вже не перший рік замовляє продукти, товари першої необхідності та медикаменти через Інтернет. – Сьогодні я заказувала додому спагеті, макарони та пасту, продукти, які є в магазинах у Миколаєві. Магазин привезе це мені все сьогодні додому. Це всі торгові марки, якими завжди ми забезпечуємо сім’ю. Миючі, паста, шампуні, – каже Катерина Філімоненко.

– Попит на замовлення товарів через Інтернет підвищився після оголошення карантину в місті, – говорить Анастасія Гончаренко. Жінка разом із чоловіком займаються продажем горіхів. Закупають, самі виготовляють екосумки для фасування, компонують та доставляють замовникам.

Усі ринки в Миколаєві та області будуть закриті до кінця карантину.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН