Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кількість ліжок у протитуберкульозних диспансерах Запоріжжя та області максимально скоротять

Стаціонарні відділення у протитуберкульозних диспансерах Запоріжжя, Бердянська й Мелітополя залишаться, але кількість ліжок там максимально скоротять. Відповідно, менше стане обслуговуючого персоналу, зокрема, молодшого медичного – що передбачене реформуванням медичної галузі та закріплене рішенням сесії Запорізької обласної ради. Про це кореспондентам Суспільного повідомила директорка обласного Департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко.

«Така кількість молодшого медичного вже не передбачена по контракту з НСЗУ. Тому що не може бути, як деякі у нас є центральні районні лікарні, коли є ліфтер в одноповерховому будинку, це я вам дійсно кажу, було таке. Є бібліотекар, є 4 санітарки, є ще там буфетчиця і всі інші – і один лікар. Вибачте, хто надає медичну допомогу? Диспансер, якщо ви прочитаєте, він приєднується. І там буде відокремлений структурний підрозділ, відповідно до рішення сесії обласної ради, а дійсно, такої кількості обслуговуючого персоналу не буде. Я вам хочу навести приклад. У нас приєднався наркологічний диспансер до обласної психіатричної лікарні, або ендокринологічний – до обласної клінічної лікарні. Переважна більшість медичного персоналу – медичного та немедичного – відмовилася від переходу. Тобто, вони не захотіли. В той час, як кількість вільних штатних посад у закладах охорони здоров’я є і вони можуть працевлаштуватися», – розповіла директорка Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко

Нагадаємо, про втрату робочих місць та закриття з 1 квітня Мелітопольського протитуберкульозного диспансеру місцевим журналістам повідомили його колектив та пацієнти. Мелітополь був названий лідером за захворюваністю на туберкульоз у Запорізькій області. Цю інформацію спростувала директорка обласного Департаменту охорони здоров’я Вікторія Клименко.

«Я думаю, що це фейк. Чому, я вам так скажу? Як коронавірус, який, ви бачите, сконцентрований до кордону, так і туберкульоз, він розповсюджений скрізь. Але є недовиявлені, як-то кажуть, недопрацьовані, бо на сьогоднішній день, згідно стратегії, лікування хворого на туберкульоз повинно відбуватися на первинному рівні. І вже на сьогоднішній день, якби не коронавірус, було б дуже багато напрацьовано документів, і буде зі слідуючого року доплата лікарям первинної ланки, які будуть лікувати хворих на туберкульоз, у тому числі», – додала директорка Департаменту охорони здоров’я Запорізької облдержадміністрації Вікторія Клименко.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН