Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі три дні діють обмеження у громадському транспорті – містяни незадоволені

Третій день поспіль міський транспорт Запоріжжя працює в обмеженому режимі – заборонено перевозити одночасно більше 10-ти пасажирів у маршрутних таксі, та більше 20 – в автобусах і тролейбусах. 20-го березня о 8-мій ранку на зупинках вулиці Новокузнецької, що у Південному мікрорайоні, спостерігалось скупчення людей. Містяни скаржились: аби доїхати до місця роботи, доводиться тривалий час чекати на зупинці.

«Люди не можуть доїхати до роботи. Кажуть, треба підняти вартість проїзду до 16 гривень. Які 16? Тут за 6 не можеш доїхати. Стою в черзі, запізнююсь на роботу. Мені на таксі їхати? Це буде коштувати 60-70-80 гривень. Це – ненормально», – говорить мешканець міста Андрій.

«Тут ми стоїмо 15-20 хвилин. Людей багато. Стоїмо й мерзнемо довше, ніж їхати в маршрутці на роботу. Ті, хто на зупинках далі, взагалі не можуть сісти. А ми їдемо як у таксі – це також неправильно», – зазначає запоріжанка Любов.

Скупчення людей спостерігались і на інших вузлових зупинках громадського транспорту, зокрема на вулицях Базарній та Університетській.

Нагадаємо, з 18-го березня у міських маршрутках, згідно постанови Кабінету Міністрів, заборонено одночасно перевозити більше 10-ти людей, в автобусах – більше 20-ти. Якщо між пасажирами та водієм виникатимуть конфлікти з цього приводу – варто викликати на місце поліцію – порадив містянам начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

«Починаючи з минулого четверга ми проводимо пасажирообстеження. Пасажиропотік, у зв’язку з карантинними заходами, зменшився на 50%, тобто автобуси вже не переповнені. Йдеться про життя людей, а не про комфорт пересування у Запоріжжі», – повідомив начальник управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради Олександр Власюк.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН