Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

85 нових “швидких” не можуть привезти в Одеську область через проблеми з тендером

85 нових машин швидкої допомоги, підготовлених для поставки в регіон, не можуть привезти в Одеську область. Причина – підписаний документ щодо тендерної закупівлі не опублікували на сайті Prozorro, стверджує Олег Любченко директор компанії «ВіДі Юнікомерс».

Олег Любченко організував акцію протесту під стінами облдержадміністрації. Каже, його компанія виграла тендер на 85 машин швидкої допомоги у грудні минулого року. Після підписання договору з державним замовником вирішили змінити частину оснащення через те, що компанія-субпідрядник відмовилась надавати цінову пропозицію на медичне обладнання. За словами Олега, із замовником підписали договір, і його досі не опублікували на сайті прозоро.

Швидкі мають бути укомплектовані згідно затвердженим договором, розповів нашим кореспондентам заступник генерального директора одеського обласного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф Вадим Терлецький. Каже, жодних додаткових угод їхнє підприємство не підписувало.

“«ВіДі Юнікомерс» одразу після підписання договору у грудні минулого року звернулись з тим, що їм дуже хочеться змінити обладнання в машинах, в кожній машині, 85 штук. На що їм було сказано, що дайте, буда ласка, експертний висновок, порівняльну характеристику кожного параметру по обладнанням, не одиничного параметру, а кожного. За три місяці цього не було зроблено. От і вся проблема. На сьогодні ми до 22 березня поточного року чекаємо поставки 85 автомобілів санітарної допомоги типу В. Вони не поставляють – я звертаюсь, звісно, всюди, включаючи кабмін, з вимогою повернути наші кошти з казначейського рахунку «віді юнікомерс» нарад в держбюджет 75% і 25% в бюджет одеської області,” – розповів Вадим Терлецький.

Як зазначили у Одеській ОДА, тендер був оголошений у вересні і тоді були обговорені всі умови та забов’язання, яких, за словами голови ОДА Максима Куцого, вони повністю дотримувались.

“Перша черга карет «швидкої допомоги», а саме 45 одиниць, буде поставлена вже сьогодні (ред.- йдеться про 18 березня). Очікується поставка ще 85 карет. І нашим першочерговим завданням є дотримання усіх вимог законодавства у цьому процесі,” – зазначив голова ОДА Максим Куций.

Також Максим Куций запропонував підрядникам майданчик для переговорів.

У випадку, якщо компанія “ВіДі Юнікомерс” не передасть машини до визначеного терміну – 22 березня, фірма матиме сплатити штраф.

Зазначимо, ось посилання на тендер, про який іде мова. Згідно із даними з сайту Prozorro, останні зміни до нього уклали 28 грудня 2019 року. Причина – продовження строку дії договору через “документально підтверджені об’єктивні обставини”. Строк поставки – не пізніше 22 березня 2020 року.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН