Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Хворого херсонця, який приїхав з Польщі, медики забирали з поліцією

18-го березня вночі хворого, який повернувся з Польщі, забирали в інфекційну лікарню працівники екстреної медичної допомоги за допомогою поліцейських.

 

Про це Суспільному розказала речниця Нацполіції у Херсонській області Тетяна Пшонь.:

 

“Так дійсно, такий випадок мав місце. До поліції від диспетчера 103 надійшло повідомлення про відмову від госпіталізації мешканця м. Херсон. Після чого наряд прибув за місцем проживання, після розмови, громадянин погодився на госпіталізацію”

 

Як повідомляється на офіційному сайті ukrinform на позачерговій сесії облради 18-го березня директор департаменту охорони здоров’я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко сказав:

 

“У нас на сьогодні до закладів охорони здоров’я звернулося і госпіталізовано, враховуючи цю ніч, семеро людей (з підозрою на коронавірус ред.)… Сьогодні вночі був виклик… Близько першої години ночі приїхала швидка за викликом – молода особа, приїхав з Польщі, захворів, дійсно, є покази до госпіталізації. Він взяв просто випхав медиків швидкої зі своєї квартири. Швидка поїхала. Довелося викликати іншу швидку – знову екіпіровану, але вже з поліцією… Так, ми його завезли, і в інфекційній зараз він лікується”.

 

За його словами, станом на 18 березня, також вірогідність наявності коронавірусу в однієї госпіталізованої пацієнтки оцінюють як дуже велику. Її аналіз передано до міста Києва для проведення відповідного обстеження. Ця жінка знаходиться у боксі інфекційної лікарні – її лікують відповідно до протоколу, як від коронавірусної інфекції. Як повідомив Короленко кореспонденту Укрінформу, вона прибула з Італії

 

Також під час сесії Віктор Короленко сказав, що медики вже третю добу продовжують зустрічати автобуси, якими повертаються зараз з-за кордону жителі області. Наразі медики зустріли понад 20 автобусів, якими повернулися понад 350 осіб, в тому числі й з Італії. Вони всі обстежуються, дані про них передають сімейним лікарям. Адміністрація автовокзалу виділила приміщення для медиків. Там зараз з 8 години до 20 години чергують медичні працівники з Херсона, а з 20 вечора до 8 ранку на автовокзалі працює спеціальна бригада швидкої допомоги.

 

Громадяни, які прибувають на автовокзал з-за кордону та водії цих автобусів, розповідають херсонським медикам, що проявляють таку пильність лише у Херсоні. В усіх інших областях люди розходяться без додаткових обстежень та не лишають контакти, які дозволили б відстежувати їх стан здоров’я у подальшому.

 

“Я вважаю, що правильно (так, як зустрічають людей з-за кордону у Херсоні – ред.). Ми повинні володіти інформацією, де вони знаходяться і безпосередньо на місцях, щоб ми працювали”, – зазначив Короленко на сесії облради.

 

Що стосується швидких тестів, то, за його словами, швидкі тести 19-го березня ввечері вже будуть в Херсоні. “Перші двісті штук заходять в обласну інфекційну лікарню”, – сказав Короленко.

 

Підготовлено за матеріалами ukrinform та відділу комунікації поліції Херсонської області.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН