Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні нагородили почесним званням матір-героїню п’яти дітей

У грудні 2019-го указом Президента України херсонка Лариса Капленко отримала звання мати-героїня. У жінки п’ятеро дітей, вона працює у держпродспоживслужбі. Сама вона говорить, що походить з династії матерів-героїнь. У березні медаллю нагородили і Ларису Капленко.

“На даний час у мене п’ятеро дітей, а так у нас з династії набулося, що діти – це життя. Дуже важливе і найцінніше – це життя людини. Коли у нас було весілля, і тато мій говорив нам побажання, ми записали його. Він сказав: “всього найкращого бажаю – і багато діток”. Оператор знімав і спитав – багато діток це скільки? Він каже: ” ну трійко. Трійко – це багато”. А у нас п’ятірка”,- розказує Лариса Капленко.

Її дітям від десяти до двадцяти семи років, всі говорять, що люблять маму. Розповідає донька Анастасія Капленко:

“Мама в нас дуже добра, ніжна, ласкава, працьовита, на роботі її всі дуже люблять, вона добре справляється зі своєю роботою. І коли вона хворіє, всі говорять – швидше одужуй, бо без тебе як без рук”.

До бесіди приєднується і син Лариси Микита Капленко:

“Мама – справжня мама. Весь час турбується. Всім чим може допомагає”.

Донька Лариси Капленко Ксенія говорить, що любить разом з мамою ліпити вареники, а донька Карина додає: “все, що є в родині, вони розділяють порівну”.

Усі члени родини Капленків розказують, що люблять проводити час разом і це їх головна традиція. У них багато домашніх тварин; пса Алекса часто беруть з собою на відпочинок. В’ячеслав Капленко чоловік Лариси, говорить, що завжди намагався більше часу проводити з родиною:

“По роботі коли давали відпустки, то так планував, щоб всі разом були, щоб була можливість розташуватись. Особистий принцип – щоб на очах були всі діти. І тоді ти маєш можливості впливати”.

Звання матері-героїні далося не просто, – говорить Лариса. Через проблеми із серцем лікарі наполягали відмовитись від передостанньої вагітності. Та Карина народилася, а після неї і Ксенія. Свою медаль, – продовжує Лариса Капленко, – якби можна було б, то розділила з чоловіком, котрий завжди її підтримував.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН