Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці готуються до реформування вторинної ланки медицини (Відео)

Новокаховська центральна лікарня готується працювати в умовах реформування вторинної ланки медицини.

Кожен з видів послуг, які з 1 квітня фінансуватимуться НСЗУ, передбачає певний перелік наявного у лікарні медичного обладнання. На його придбання центральна міська лікарня заробляє кошти, а також звертається до депутатського корпусу за фінансовою підтримкою.

«Новокаховська центральна міська лікарня готується до фінансових відносин з Національною службою здоров’я. Для того, аби заклад міг виконати умови, ми закуповуємо необхідне устаткування для тих відділень, які будуть надавати послуги за цими пакетами. Звертаємось до міської ради і самі заробляємо кошти на спецрахунок (профогляди, оренда приміщень, благодійні внески). Власні кошти витрачаємо за рішенням медичної ради на придбання апаратури. За останні два роки ми витратили близько півтора мільйони гривень на закупівлю обладнання», – розповів головний лікар Ігор Гайдаманчук.

За кошти міського бюджету 2019 року у лікарні проведені капітальний та поточні ремонти на суму у 6 млн. 246 тис. грн., цього року на завершення робіт заплановані 1,5 млн. В умовах реформування вторинної ланки депутати і міська влада вирішили зробити закупівлю устаткування для лікарні пріоритетним напрямком.

«Торік на закупівлю обладнання було витрачено 848 тис. грн., 2020 року вирішено придбати рентгенапарат (480 тис.), апарат для зварювання тканин (200 тис.). Всього закладено в бюджеті 800 тис. грн. на медичну апаратуру, 514 з яких лікарня вже витратила. Колектив лікарні звернувся до депутатського корпусу за допомогою, і на наступну сесію ми виносимо питання виділення додаткових півмільйона гривень. І я вдячний нашим депутатам, які завжди підтримують охорону здоров’я і йдуть назустріч», – сказав заступник міського голови Олег Тарабака.

З 27 видів медичних послуг Новокаховська центральна міська лікарня готова надавати 14. Національна служба здоров’я України підтвердила підписання 7 пакетів послуг, решта перебуває на розгляді.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН