Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Потяг дружби” повернувся на Херсонщину

Юні шевченкознавці повернулися з Черкаської області. Протягом трьох днів обдарована молодь Херсонщини поглиблювала свої знання про життя та творчість українського Кобзаря та занурювалась у витоки козацької культури.

Програма поїздки включала в себе екскурсію стежками Холодного Яру, унікальним Мотронинським монастирем, Іллінською церквою, музейним комплексом «Батьківщина Богдана Хмельницького» та його резиденцією у місті Чигирин. У день народження Т. Г. Шевченка херсонці відвідали село Моринці, де взяли участь у церемонії вшанування Кобзаря, оглянули територію Моринського меморіального комплексу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». Днем пізніше делегація мала змогу піднятися на Чернечу гору у місті Канів та ознайомитися із визначними місцями міста.

Діти прямо на пероні ділилися враженнями від подорожі. Зокрема, Андрій з міста Херсон відзначив, що подорожував по Україні багато і ця поїздка-екскурсія стала однією з найкращих у його житті. Хлопця дуже вразила історія козацтва, резиденція Богдана Хмельницького. За його словами великою честю було відвідати місця народження і поховання Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що організація даної подорожі стала можливою за ініціативи очільників Херсонської та Черкаської областей – Юрія Гусєва та Романа Боднара в рамках реалізації угоди про міжрегіональне співробітництво між даними областями.

Джерело

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН