Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу екологічних агітбригад «Земля – наш спільний дім»

Національна стратегія розвитку освіти в Україні на 2012 – 2021 роки передбачає «виховання молодого покоління, здатного гармонійно співіснувати з природою, раціонально використовувати і відтворювати її багатства, психологічно готовою оберігати природу …. Отже, суспільство висуває потребу у компетентній особистості, яка на основі самостійного критичного мислення і відповідальності буде готовою і здатною не лише визначати екологічні проблеми, знаходити раціональні шляхи їх вирішення, а й попереджати виникнення останніх».

Тому з метою підвищення рівня еколого-просвітницької та природоохоронної діяльності колективів екологічної просвіти закладів освіти Чаплинської селищної ради  03 березня 2020 року на базі ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім», програмою якого було передбачено конкурсні виступи учнівських колективів екологічної просвіти.   

Учасниками конкурсу стали команди шести закладів загальної середньої освіти: ОЗ Чаплинська спеціалізована школа («Еко-Лайф»), ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» («Флора+Фауна»), Скадовської  («ЕКОМ»), Балтазарівської  («Еко-варта»), Преображенської («Екос-драйв-3Д»), Першокостянтинівської («Екологічна варта») загальноосвітніх шкіл  та двох філій опорних закладів – Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа («ЕКОсвіт») і Червонополянської філії ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» («Атас»).

Творчі виступи колективів, де  вони висвітлили різнопланові аспекти екології, розкривали тему «Країні Юннатії – 95». Виступи були цікавими, різноманітними, захоплюючими. Учасники звітували за проведену протягом року роботу. Конкурсні виступи поєднували різні жанри, стилі та напрями мистецтва, демонстрували власні досягнення на ниві просвітницької та природоохоронної діяльності.

Юні екологи пропагували свій досвід роботи по збереженню природи та охороні довкілля, донесли інформацію про екологічну ситуацію свого регіону. За допомогою оригінальних театральних дійств конкурсанти показали  негативні сторони людського спілкування з природою та закликали любити і берегти її. Високий рівень підготовки продемонстрували всі учасники І етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських колективів екологічної просвіти «Земля – наш спільний дім», що свідчить про систематичну пропагандистську діяльність та природоохоронну роботу в даних закладах освіти та філій опорних закладів.

За рішенням журі І місце у І етапі конкурсу посів колектив ОЗ Чаплинська спеціалізована школа  «Еко-Лайф» (керівники Парасків К.В. та Процко Л.В.), ІІ місце виборола команда ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» «Флора + Фауна» (керівники Кузьменко С.І., Мончик Т.М.), на ІІІ місці – команда Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа «ЕКОсвіт» (керівник Барановська К.С.). Усі команди були відзначені дипломами, а переможці – ще й цінними подарунками відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради.

10 березня 2020 року краща за підсумками І етапу конкурсу команда ОЗ Чаплинська спеціалізована школа  «Еко-Лайф» буде представляти Чаплинську ОТГ на ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім». Побажаємо нашому колективу успіху на нелегкій ниві екологічної просвіти Херсонщини.

Чаплинська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН