Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторських хореографічних творів «Верховинця степова криниця» відбувся на Херсонщині

26 жовтня 2019 року Каховський міський Палац культури «Меліоратор» вже дев’ятий рік  збирає хореографічні колективи України на святкову феєрію танцю –  Всеукраїнський фестиваль-конкурс авторських хореографічних творів «Верховинця степова криниця». За сприяння Управління культури  ХОДА, Обласного центру народної творчості, відділу культури Каховської міської ради проводиться даний захід.

Цього року на ІХ Регіональному фестивалі – конкурсі змагалися представники Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей. Учасники 27 колективів різних вікових категорій продемонстрували яскраве та запальне виконання авторських творів на основі українських народних танців. На розгляд журі було представлено 56 хореографічних композицій, у яких між собою змагалися близько 350 юних та надзвичайно талановитих виконавців. Старша група зразкового хореографічного колективу   «Фієста» Білозерської мистецької школи  здобула титул лауреату ІІІ ступеню у молодшій віковій категорії від 10 до 14 років,  номінація «folk dance» (сучасна інтерпретація українського народного танцю).

Однак на цьому учасники колективу зупинятися не збираються. Адже попереду чимало сміливих планів щодо відродження і популяризації народних танців України, а також виховання не одного покоління талановитих виконавців.

За  15 років існування сотні юних білозерців зустрілися в зразковому хореографічному колективі «Фієста» Білозерської мистецької школи з  красою танцю і полюбили його. Протягом цих років колективом незмінно  керувала викладач  вищої категорії Гореєва І.Ю.

З великим успіхом юні виконавці виступали і перемагали в міських, регіональних,  обласних та всеукраїнських конкурсах і фестивалях.

Білозерська селищна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН