Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Закриті дитячі санаторії на Херсонщині починають обкрадати

Не встигли на Херсонщині позакривати заради економії бюджетних коштів комунальні дитячі оздоровниці, а їх майно вже почали розтягувати. Причому саме ті, хто у цих закладах донедавна чесно працював. У дитячому гастроентерологічному санаторії , розташованому у селі Новоолександрівка Нововоронцовського району  одразу ж після припинення його діяльності зникла…цистерна для питної води. І не якась там «каструлька», що її можна під пахвою винести. А доволі громіздка сталева конструкція ємністю в дві тонни! Стояла вона у боксі з міцними цегляними стінами та металевими воротами, яким злочинці не завдали ніяких пошкоджень – навіть не подряпали, й нічого не зламали. Тому оперативники Нововоронцовського відділення Національної поліції одразу ж висунули логічне припущення: до крадіжки причетний хтось з колишніх працівників закладу. Так воно у підсумку й виявилося.

Коли копи опитали свідків, один з них розповів: бачив «Жигулі» з причепом, які під’їжджали до подвір’я санаторію. За описом правоохоронці встановили машину, а потім і її власника – місцевого жителя. Він зізнався, що його найняв звільнений за скороченням співробітник санаторію, котрий відповідав за господарську діяльність закладу. Після звільнення він «забув» віддати ключа від дверей до ангару, тому легко його відкрив. І разом з іще двома нанятими помічниками «перекантував» порожню бочку на автопричіп. Здобич вивезли на подвір’я організатора «вигідної справи». До нього й прийшли сищики.

Начальник Нововоронцовського відділення Національної поліції, підполковник Олег Однолько додає: «Підозрюваний зізнався у скоєнні крадіжки з санаторію. І добровільно розповів, що вивезену цистерну заховав у своєму гаражі. Тепер відповідатиме за крадіжку»,

Прикметно, що на злочин господарник пішов за лічені дні після свого звільнення. І судячи з усього, це тільки «перша ластівка». Охочих до «непотрібних» цінностей по всіх ліквідованих оздоровницях може бути ще багатенько. І якщо їх не охоронятимуть, з будівель не те що меблі повитягують, а й стіни по цеглинці рознесуть – таких прикладів у нас перед очима скільки завгодно.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН