Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через два тижні після урагану в Миколаєві почали прибирати рознесене сміття

Близко 50 осіб взяли участь у прибиранні. Уздовж Очаківської траси і поблизу мікрорайону Велика Корениха місцеві жителі, волонтери та працівники комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” прибирали сміття, яке 24 лютого рознесло шквальним вітром.

Анна Кондратьєва навчається в Національному університеті кораблебудування імені Адмірала Макарова. Дівчина каже: “Раніше брала участь у подібних екологічних заходах. Комусь потрібно це робити. Я бачу, тут небагато охочих, а нам не тяжко. Якщо казати про мене і мою подругу, то ми прибрали п’ять пакетів великих зі сміттям, а якщо за всіх, то напевно пакетів 15 буде. Крім пакетів багато чого: і пляшки скляні, і також пластикові, і обгортки з-під цукерок. Усе, що ми у побуті вживаємо та потім викидаємо у звичайний смітник”.

Олександра Мостовик працює у комунальному підприємстві “Миколаївкомунтранс”. Жінка протягом двох годин роботи разом із колегою назбирала шість пакетів на 200 літрів зі сміттям.

У Миколаєві розпочали прибирати рознесене штормовим вітром сміття

“Великі труднощі саме з пакетами. Їх дуже важко знімати з дерев. Дерева високі, тобто на рівень свого росту ми дістаємо. Вище ми не можемо дістати, вони дуже важко знімаються. Нас забезпечили рукавицями, забезпечили палицями з насадками металевими, тобто для того, щоб нам було легше збирати пакети або папірці, але руками в рукавицях ми збираємо все вручну”, – каже Олександра Мостовик.

Директор комунального підприємства “Миколаївкомунтранс” Андрій Вецало говорить: “Плануємо назбирати 50 пакетів на 200 літрів зі сміттям. Ми використовуємо всі пакети, потім завантажимо на техніку. Техніка відвезе їх на полігон для подальшого поховання, пересипання землею, тому поки не виробимо пакети, то працюємо. Будемо планувати на якісь із вихідних, будемо ще запрошувати у Фейсбуці, інтернеті, тому що обіцяли приїхати Грінпіс одеський, але, на жаль, у них щось не вийшло, хоча деякі люди небайдужі збиралися”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН