Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Благодійний фестиваль “Країна талантів” відбувся у Херсоні

На конкурс «Країна талантів» приїхали 70 учасників з різних областей України. Вокал, хореографія, театральні мініатюри, інструментальна музика, хорове мистецтво – такі номінації конкурсу.

Григорій Борзенко, каже, що конкурс проходить вп’яте. Учасники демонструють свою творчість у майже 10 номінаціях:

“Це херсонський фестиваль. Учасники приїхали з Дніпра, Миколаєва, Києва, Черкас; багато міст. Це жанровий фестиваль, всі вікові категорії, але, більше учасників – це діти”.

Із бабусею на фестиваль з Новотроїцького приїхала Дар’я Кучанська. Дівчина розповідає, що 6 років грає на саксофоні, неодноразово брала участь у міжнародних конкурсах:

“Я стала грати на саксофоні. Це доволі важкий інструмент, особливо для дівчинки.Тому що тут треба дихання, щоб були добре розвинені легені. Перший конкурс був у Львові, міжнародний конкурс “Зірка української сцени 2019″. Я посіла перше місце, грала дві композиції”.

Вікторія Мокрані грає на фортепіано 5 років, минулого разу, говорить дівчина, посіла перше місце у цьому фестивалі. До виступу 7-го березня готувалася майже 2 місяці. Хореографічний колектив з Великої Лепетихи “Ласунчики” вперше виступає на великій сцені, розказує їх керівниця Тетяна Рогожа:

“Хореографічний колектив “Ласунчики” вперше виступають, старші діти вже брали участь у міжнародних фестивалях, а цей колектив вперше виступає із жартівливою композицією “Подарунок”. Це український народний танець”.

Усі учасники фестивалю отримають нагороди, каже Григорій Борзенко. Серед головних подарунків – можливість потрапити у фінал проєкту “Херсонщина фестивальна і туристична запрошує!”, який відбудеться на березі Чорного моря влітку.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН