Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На вулиці Українській у Запоріжжі зведуть багатоповерхівку

На території за адресою вулиця Українська, 2 у Запоріжжі встановили огорожу, демонтують асфальт на деяких ділянках тротуару. Тут планують звести багатоповерхівку з приміщеннями для продовольчих та промислових товарів.

«У нас маленькі діти, от, видно на майданчику. І от зварювання. Я не можу пояснити дитині, якщо дивитись на цей процес, болітимуть очі. Ми просто будемо змушені шукати інше місце мешкання, тому що маленькі діти та будівництво для нас – це просто катастрофа. Особисто я категорично проти цього будівництва», – каже мешканець будинку № 2 на вулиці Українській Денис Любачевський.

«Моя позиція – нехай будують. Те, що у нас була оця територія, яку вони займають – у перші ж дні спеки все вигорає і там просто гуляють собаки. А далі, де берези – це все залишиться. Ну так, буде проїжджа частина, але нашої території, я вважаю, у нас достатньо. Дитячий майданчик вони не чіпають, хай будують. Я не проти, у мене душа радіє, що для нашого будинку якісно роблять, щоб наш будинок не зруйнувався. Тому що це не робилося десятиліттями», – зазначила мешканка будинку № 2 на вулиці Українській Галина.

Нагадаємо, наприкінці грудня минулого року понад п’ятдесяти мешканців будинку зібралися, аби висловити протест проти тоді ще можливого будівництва поруч багатоповерхівки та торговельного центру з паркуванням. 23 грудня 2019 року мешканці створили петицію проти будівництва. Станом на 5 березня її підписали 117 громадян. Аби її розглянули на сесії міської ради, необхідно 750 голосів. Як повідомляли раніше кореспонденти Суспільного, право оренди землі на ділянку має товариство “КОНСАЛТ ІНВЕСТ”. Інформація про це вказана на публічній кадастровій карті.

«Ми зараз розпочинаємо випробування паль. Власне, ця процедура займає близько місяця. І вже після випробування паль, ми розумітимемо, яке корисне навантаження паля може нести, і ми можемо приступати до будівництва. Завершується експертиза проєкту, вносяться останні корективи і отримуватимемо вже дозвіл не на тимчасові роботи, а на будівельні роботи. Зараз ми отримали лише на підготовчі роботи. Цей дозвіл дозволяє нам поставити будівельний майданчик, будівельне містечко і здійснювати ці випробування. На сьогодні у нас дозвільні документи на дев’ятиповерховий будинок, містобудівні умови та обмеження будівництва», – розповів керівник компанії “КОНСАЛТ ІНВЕСТ”– орендаря земельної ділянки Денис Стокоз.

За словами Дениса Стокоза, проєкт як був, так і залишається без змін. «Що стосується мешканців, то там дійсно спочатку були категорично проти, тому, що інформація, яку вони мали, суперечлива. Вони думали, що це буде будуватися перед їхнім будинком, їм закриється вид із вікон на Дніпро. І вони були проти, боялися, що з їхнім будинком щось може статися, бо вони вважали, що він в аварійному стані. Ми зробили експертизу їхнього житлового будинку. Будинок, звісно, далекий від ідеального стану, але він точно не впаде. Для мешканців цього будинку ми розробили заходи, спираючись на рекомендації, котрі нам дав дослідний інститут, котрі дозволять поліпшити стан будинку. Це заходи, що дозволять зменшити просідання ґрунту, де знаходиться будинок. Адже його «підмочують» води як природні, так і технічні. Ми відновлюємо вимощення цього житлового будинку, відновлюємо зливостік. Ми мінятимемо близько двохсот метрів водогону. Діаметр – 500. Це дуже серйозна водогінна труба, котра живить весь район. Вона в дуже поганому стані. Постійні витоки, грунт замочується», – додав чоловік.

На сайті Запорізької міської ради розміщена інформація, що підтверджує отримання товариством «КОНСАЛТ ІНВЕСТ» містобудівних умов та обмежень. Підтвердив її кореспондентам Суспільного і заступник директора департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Павло Назаренко. Наявність дозвільних документів на здійснення підготовчих робіт підтвердили також у Державній архітектурно-будівельній інспекції України в Запорізькій області.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН