Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У басейні ХДУ розпочали нову сторінку історії розвитку плавання

У басейні Херсонського державного університету відбувся міський чемпіонат з плавання серед юнаків та дівчат 2004-2010 р.н. На блакитних доріжках за звання найкращого юного плавця змагалися біля 200 спортсменів.

Організацію та проведення змагань здійснювало управління молоді та спорту Херсонської міської ради при безпосередньому керівництві ХМГО «Федерація плавання Херсона». Також до проведення чемпіонату долучився факультет фізичного виховання та спорту ХДУ.

Відкрив міський чемпіонат декан факультету фізичного виховання та спорту Іван Глухов. Він привітав спортсменів, тренерів та учасників змагань від імені ректора ХДУ Олександра Співаковського. Адже саме за ініціативи Олександра Володимировича і був побудований цей сучасний басейн.

«Сьогодні розпочинається нова сторінка історії розвитку плавання як виду спорту на теренах Херсонщини», – наголосив Іван Глухов. За його словами, це єдиний плавальний басейн на Херсонщині, який відповідає всім вимогам щодо проведення змагань, присвоєння відповідних спортивних розрядів і нормативів. А юним плавцям побажав успіхів й перемог!

Змагання проводилися з метою пропаганди здорового способу життя, популяризації плавання як виду спорту, підвищення рівня спортивної майстерності плавців, розширення та укріплення дружніх стосунків між спортсменами та тренерами.

У чемпіонаті взяли участь юнаки та дівчата 2004-2010 р.н. за віковими групами у наступних дистанціях: 50 м вільним стилем; 50 м на спині; 50 м брасом; 50 м батерфляєм. До участі у змаганнях долучилися вихованці відділень плавання Херсонської дитячої юнацької спортивної школи №6, дитячого юнацького спортивного клубу №4, спортивного клубу «Алькор» й школа спортивного плавання при ХДУ.

За результатами змагань переможці у вікових категоріях отримали грамоти та подарунки.

Пресцентр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН