Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі відкрили новий музей

До 88-го дня народження Одеської області у Центрі української культури відкрили Музей нематеріальної культурної спадщини. Там зібрані речі з усієї Одеської області, передає кореспондентка Суспільного.

Директорка музею Валентина Вітос каже, в експозиції представлені унікальний південний розпис, старовинні костюми для маланок, які традиційно одягали на Півночі Одещини, вишиванки з аутентичним орнаментом та прикраси для дому ручної роботи. Готували колекцію близько 3 місяців.

Костюмам для маланок, які представлені у музеї, більше 100 років.

“Елементами нематеріальної культурної спадщини є: наші знання, пісня, одяг, спосіб вишивання, спосіб ткання, традиції. Тут ви можете бачити і традиції і обряди, і розписи”,- пояснила Валентина Вітос.

“Я без перевершень можу стверджувати, що Одеська область, мабуть, найбільш розвинута область у збереженні культурної спадщини. Величезна кількість національностей, кожен народ, кожна національність має свої народні традиції, обрядові дійства, вирази декоративно-прикладного мистецтва, якщо його сформувати до купи, то це неймовірне щось “, – каже начальниця управління культури Одеської ОДА Олена Олійник.

Музей нематеріальної спадщини працює щодня у Центрі української культури, вхід вільний.

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН