Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці відзначили 68-й День народження міста

… У фойє Палацу культури грає духовий оркестр. На другому поверсі – експонати музею історії міста – фото, документи, які нагадують – 68 років назад було засновано наше місто Нова Каховка. І розпочалася його історія.

На екрані – кадри будівництва Каховської ГЕС. І перших новокаховських вуличок, шкіл, Палацу культури, стадіону, житлових будиночків. Народження міста – це хвилююча подія. Щасливе те покоління, кому доля дала можливість створити, побудувати і впродовж життя радіти плодам своєї праці. Таке щастя мало покоління першобудівників – вчорашніх воїнів, які через 6 років після завершення Другої світової поспішали стати учасниками Всенародної будови. І активної, талановитої молоді понад 40-а національностей зі всіх кінців великої тоді країни.

Відзначити 68-му річницю заснування Нової Каховки до міського Палацу культури прийшли першобудівники та їх нащадки, керівництво міста, керівники установ та організацій, депутати, військові, студентська та учнівська молодь.

Новокаховчан привітав голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко:

Якщо подивитись на карту України – на ній є сотні міст і сіл. Та де б ми з вами не були – життєва дорога повертає нас сюди, на південь України, за 80 км. від Чорного моря, до унікального міста, до 73 тисячної громади Нової Каховки і ще 12 населених пунктів. Чому так відбувається? Все тому, що кожен з нас пов’язав свою долю з цими вулицями, набережною, підприємствами, навчальними закладами. А головне – ми стали членами великої сім’ї. Це – Новокаховська громада. Нам тут затишно, комфортно. Тут ми народжувалися, закохувалися, продовжували свій рід у дітях та онуках. Тут ми досягли своїх професійних успіхів. Але був колись початок історії цього міста. І він – в руках і долі наших першобудівників. Село Ключове 68 років тому перейменували у Нову Каховку. На щастя, в нашому місті ще живуть люди, які були свідками цієї події. Спілкуючись із ними, я вкотре відчув, яка велика відповідальність за долю Нової Каховки на нинішніх поколіннях, на нас з вами. Нам випали певні випробування. І ми проходимо їх з честю. Попри різноманітність думок ми – єдина сім’я. Сьогодні – не просто свято. Цей день спадкоємності поколінь, день поваги до тих, хто створив місто і вже пішов з життя. Перед їх пам’яттю ми маємо звітувати і обіцяти – місто Нова Каховка, а з ним – і вся Новокаховська громада буде і надалі затишною, сучасною, успішною і перспективною. Нині це залежить від нас».

З днем народження міста Новокаховську громаду вітали Народний хор ветеранів міського Палацу культури (керівник Світлана Ричкова), Народний жіночий вокальний ансамбль «Чисті ключі» (керівник – Заслужений працівник культури України Стефанія Олійник), ансамбль танцю «Сонечко» і вокальний дует «Горлиця» (керівники – Заслужені працівники культури України Стефанія Олійник та Алла Мельниченко), юна співачка Катерина Дядіова.

В цей день Нову Каховку з днем народження привітав народний депутат України Ігор Колихаєв: «Вам випало щастя жити у новому, прекрасному населеному пункті, який був спланований та побудований як сучасне зручне місто. Нова Каховка стала для мене рідною. Адже ми з вами разом пройшли вибори до Верховної ради України, під час яких ви висловили мені свою підтримку та обрали своїм представником у парламенті. Після виборів я постійно співпрацюю з керівництвом міста, з вами. Шановні новокаховчани! Ви звертаєтесь до мене зі своїми громадськими та особистими питаннями. Я вирішую їх, використовуючи увесь наявний арсенал повноважень народного депутата. Ваше місто має свою особливу атмосферу і енергетику. Ви є творчими, талановитими людьми. Сьогодні буде доречно згадати тих, хто створив Нову Каховку, хто подарував нам це прекрасне місто на мальовничому березі Дніпра. Нехай місто і надалі розвивається. Наповнюється новими ідеями, стає комфортним і безпечним. Жителям Нової Каховки бажаю щастя, здоров’я і добробуту. Разом будемо працювати і берегти нашу державу, місто та родини, бо Нам тут жити! З повагою, народний депутат України Ігор Колихаєв».

Подарунком для новокаховчан став виступ запрошеної молодої української співачки із Запоріжжя – Натаніки. Її репертуар – народні пісні, джазова класика, авторські пісні. Співачка подарувала новокаховчанам море позитивних емоцій, щиро спілкувалася зі слухачами, разом співали і шуткували.

Голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко подякував співачці за яскравий виступ. А вона запропонувала заспівати разом відому українську пісню «Червона рута». Чудовий дует став зворушливим фіналом концерту. Володимир Коваленко подарував яскравій виконавиці букет розкішних троянд і подарунок від Дому марочних коньяків «Таврія». Після концерту новокаховчани мали можливість придбати диски з піснями співачки і зробити пам’ятні фото.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН