Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студентів ХДУ перевели на бюджетну форму навчання

30 січня у Херсонському державному університеті відбулося засідання комісії по відрахуванню та переведенню студентів. Засідання пройшло безпосередньо під головуванням ректора Олександра Співаковського. Який, в свою чергу, заявив про відкритість і прозорість заходу, тому на нього він запросив студентів.

На початку заходу Олександр Співаковський підкреслив, що незважаючи на те, що фінансування Міністерства освіти і науки України зараз під питанням, університет не порушує своїх обіцянок. «Якщо з’являються вакантні місця на бюджетній формі навчання, ми переводимо на них студенів-контрактників, які мають високі показники у навчанні і у різних видах соціальних активностей. Важливо при цьому все робити згідно чинного законодавства та не порушувати права інших студентів», – наголосив очільник вишу.

На факультетах відповідно до «Тимчасового положення про порядок переведення осіб, які навчаються на договірній основі з оплатою за рахунок коштів місцевого бюджету, галузевих міністерств, відомств, підприємств, організацій, установ, фізичних та юридичних осіб, на навчання за кошти державного бюджету в Херсонському державному університеті», затвердженого наказом ректора ХДУ від 28.01.2014  №77-Д, листа Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 21.01.2010 №1/9-21 «Про переведення на вакантні місця державного замовлення», статті 19 Закону України «Про охорону дитинства», наказу ректора ХДУ від 23.01.2019 № 51-Д «Про оголошення конкурсу на вакантні місця державного замовлення денної та заочної форм навчання», на підставі рішення комісії по відрахуванню та переведенню студентів Херсонського державного університету, затвердженого протоколом від 30.01.2020 № 10, протоколів співбесіди та заяв студентів відбувся конкурсний відбір і були запропоновані прізвища осіб.

 

Зазначимо, що студенти мають основні ознаки переводу – середній бал навчання 4 і вище, активна участь у житті університету та у заходах, організаціях, що підвищують рейтинг вишу, або ж це студенти соціальної категорії.

З цього питання присутні проголосували одноголосно. Тож рішенням комісії на вакантні місця за кошти держбюджету було переведено 13 студентів-контрактників (11 – денна форма і 2 – заочна форма навчання).

Прес-центр ХДУ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН