Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як у Новій Каховці борються з безробіттям

Останнім часом одним із напрямів активної політики зайнятості населення є організація оплачуваних громадських робіт. Завдяки таким роботам можна пом’якшити наслідки безробіття, адже, насамперед, є можливість додаткового заробітку, незайняті громадяни відчувають себе працездатними.

Інколи безробітні люди формуються групами та працюються по сезону. Наприклад, вибирають малину або складають картоплю тощо. Проте, навіть таких робіт не вистачає. А кошти на оформлення документів для праці за кордоном є не в кожного.

Наразі питання щодо безробітних вирішують у Новокаховській міській раді. Даний проект рішення опублікований на сайті міськради.

Згідно з офіційним документом, у місті відновлять громадські роботи, за виконання яких безробітні отримуватимуть кошти. Так, особам пропонують займатися упорядкуванням меморіалів, благоустроєм та озелененням території міськради, зон відпочинку та придорожніх зон, пише Мій Херсон.

Крім цього, вони зможуть інформувати населення щодо недопущення громадського порядку та про правила отримання субсидій. Також їм пропонується тимчасово стати супроводжуючою особо для військових, які повернулися з АТО чи мають вади зору. На реалізацію програми по допомозі безробітним планують витратити 280 тисяч гривень. Скільки отримуватимуть особи за ту чи іншу виконану роботу ще невідомо.

Нагадаємо, декілька разів на рік центри зайнятості проводять ярмарки професій, де кожен безробітній має змогу ознайомитися з вільними вакансіями та працевлаштуватися.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН