Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За фейкове затримання одеським правоохоронцям подякували 20 тисячами євро

Двох правоохоронців з Одещини підозрюють у незаконному привласнені 19 тисяч 700 євро та зловживанні службовими обов’язками. Мова йде про начальника ізолятора тимчасового тримання одного з відділів поліції та заступника командира взводу відділу ГУНП в Одеській області. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

Як зазначають у пресслужбі ДБР, двоє підприємців планували придбати сільськогосподарську техніку в іноземця. Її мали перевезти з Польщі до України. Усього підприємці мали сплатити за техніку та доставку 19 тисяч 700 євро.

Про цю угоду знали правоохоронці, яких підозрюють у змові з іноземцем. Як стверджують у пресслужбі, під час передачі грошей вони зімітували затримання іноземця — надягли наручники й конфіскували гроші, які знаходились у сумці затриманого. Гроші розподілили між усіма учасниками змови.

У ході досудового розслідування іноземця затримали. Він перебував у базі Інтерполу за шахрайство на території Польщі. Також правоохоронці знайшли та вилучили кілька паспортів на різні імена з фотографіями розшукуваного, боєприпаси, гроші й наркотики.

Правоохоронцям інкримінують ч. 3 ст. 190 (шахрайство, вчинене групою осіб) та ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі та до 3 років позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН