Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині закривають дитячі табори й санаторії

Херсонська облрада ліквідувала три комунальні санаторії для хлопців та дівчат у різних районах краю — кардіоревматологічний, гастроентерологічний та психоневрологічний.

Сфера дитячого оздоровлення на Херсонщині зазнає удару за ударом. Облрада своїм рішенням ліквідувала одразу три комунальні санаторії для хлопців та дівчат у різних районах краю — кардіоревматологічний, гастроентерологічний та психоневрологічний. І це лише «верхівка айсберга», бо ще відчутніше поменшало в курортному регіоні дитячих таборів. За даними офіційної статистики, впродовж шести останніх років їх кількість скоротилася більш як на сотню — з 502 до 365. Відповідно, менше діток мають змогу тут відпочивати й зміцнювати здоров’я.

Ситуація доволі парадоксальна: адже після окупації Криму кількість відпочивальників на Азовському й Чорноморському узбережжях Таврії постійно зростає, і за той самий час побільшало з трьох до чотирьох мільйонів гостей! Насправді ж оператори рекреаційної сфери вважають такі «перекоси» цілком логічними. Кажуть, утримувати дитячі табори невигідно, оскільки вони потребують суттєвіших витрат на організацію харчування й побуту, контроль безпеки юних відпочивальників. Обсяги ж купівлі путівок для пільговиків бюджетним коштом щороку зменшуються. Тож простіше перетворити табір на приватний пансіонат.

Голос України

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН