Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі презентували фільм «Крим. Нескорений»

Документальну стрічку створили у рамках проєкту «Радіо Свобода». Готували документальний фільм до другої річниці окупації українського півострова Росією.

У стрічці учасники подій розповіли, як жителі півострова виходили на акції протесту протии російського вторгнення до Криму. Показано у фільм і те, як розійшлися думки присутніх на тодішніх мітингах. «Цей фільм для українців. Фільм взагалі для широкого загалу насправді. Там немає, даруйте, якихось жорстокий сцен із кров’ю. Щоб пам’ятали, як нам важко дається наша незалежність. Фільм сам по собі приурочений дню проголошення Автономної республіки Крим у 90 році. Це було 20 січня. А 21 січня вважається, що це день АР Криму – Автономної республіки Крим», – каже завідуючий інформаційно-видавничим відділом Національного заповідника «Хортиця» В’ячеслав Зайцев.

Кримчанка Наталя каже, що стрічка повернула її у минулі події. Також, за словами глядачів, фільм слід показувати школярам та студентам. «Фільм повертає у події 90-х років, коли незалежність України була тільки проголошена. І саме становлення цієї незалежності і Автономної Республіки Крим, у складі України саме дуже ретельно розказано про це у фільмі. Як це відбувалось, які події супроводжували цей процес. Я вважаю, що цей фільм дуже важливо передивлятись. Для того, щоб розуміти, що відбувалося тоді, що відбувається зараз, і які причинно-наслідкові зв’язки цих подій. Для того, щоб зараз, зробивши висновки, розуміти, куди ми йдемо далі», – розповідає мешканка Запоріжжя Наталя.

«Як для мене, то фільм був дуже важкий. Я пам’ятаю ці події, переглянула їх ще раз. Я вважаю, що потрібно показувати цей фільм і в школі, і, я думаю, навіть в інституті. Люди брали російські прапори та кричали: «Крим – Росія». Але ж це Крим – Україна. Як можна віддати свою територію?», – каже запоріжанка Дар’я Мартовод.

Після перегляду фільму учасники подій 2014 року поділилися з глядачами спогадами про ті часи.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН