Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У заводі річки Південний Буг оселились декілька лебедів

У мікрорайоні Намив, у районі коси – в заводі річки Південний Буг, оселилось декілька лебедів. Наскільки властиве для цих птахів таке зимування – дізнавались кореспонденти Суспільного.

Мікрорайон Намив, коса, причали “Чайка”. Валентина Гончарук приходить сюди майже щодня протягом семи років. Розповідає про нових, тимчасових мешканців водойми: “Я побачила лебедів тиждень тому. Сказала сину. І він мені купив бінокль, щоб я їх рахувала. І качок рахую, і ось лебедів. Зараз побачила одного тільки. Поки я зібралася – вже їх не стало. Напевно, полетіли. А зазвичай там під очеретом сидять лебеді”.

Заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кириченко розповідає, що лебеді холоду не бояться. Бояться голоду. Юрій Кириченко каже: “Даний випадок абсолютно нормальний. Це відбувається щороку і навіть у більш холодні зими, порівняно з цією, лебеді все одно більш-менш водяться в цих місцях. Цьогоріч зима тепла, водойми відкриті. Доступ до водних рослин у них є. І вони недалеко полетіли цьогоріч”.

Такі місця зимування лебеді обирають і завдяки підкормці з боку людей. Орнітологи радять: якщо побачили взимку лебедів, то давайте їм зерно, а не хліб. Визначити, коли після зимування повертатися до свого звичного середовища, птахам допомагає збільшення світлового дня.

Заступник директора Миколаївського зоопарку Юрій Кириченко каже: “У них підвищується статева активність, відкриваються від снігу та льоду водойми. І вони поступово починають мігрувати – в місця свого гніздування вже перелітати”. Зазвичай це кінець лютого початок березня.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН