Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині можуть з’явитися локальні радіостанції

Про це повідомив представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Херсонській області Сергій Мовчан.

«10 років тому в кожному районі Херсонської області існувала радіостанція, сьогодні їх дві – в Херсоні та Новій Каховці. Керівництво Укртелекому, який є балансоутримувачем системи дротового радіомовлення в області, заявило, що з 1 лютого 2020 року відмовляється від фінансування та припиняє працювати з дротовим радіомовленням на Херсонщині», – відзначив Сергій Мовчан.

Він зазначив, що Національна рада з метою вирішення цього питання ще у 2015 році започаткувала проєкт «Мовлення громад», який і передбачає створення локальних радіостанцій. Зараз у Херсонській області успішно працюють радіостанції в селі Риково та смт Велика Лепетиха. У минулому році Іванівська громада отримала ліцензію та почала організовувати роботу в цьому напрямі. На сьогодні Велика Олександрівка, Верхній Рогачик, Лазурне, Каланчак, Скадовськ, Новотроїцьке та Нижні Сірогози висловили бажання створити радіостанції та подали заявки.

Юрій Гусєв підтримав проєкт та пообіцяв спрямувати всю необхідну інформацію у райони.

«Я переконаний, що райони повинні бути зацікавлені у створенні локальних радіостанцій для комунікації з громадою та забезпечення актуальною інформацією населення», – наголосив голова облдержадміністрації.

Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН