Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставка “Небо на землі” у Херсонському художньому музеї триватиме до 16 лютого

У Херсонському обласному художньому музеї ім. О. Шовкуненка на вас чекає унікальна виставка рукописних ікон “Небо на землі”. Тут понад сотню неповторних рукотворних святинь! Такий духовний подарунок, напередодні різдвяно-новорічних свят, для земляків зробив Юрій Рожков, лідер Громадської платформи “Добро переможе”, зазначивши: “Ми у повсякденних турботах і клопотах щодня віддаємось роботі, намагаємось все встигнути, заробити кошти, правильно їх розподілити, десь вкласти чи витратити… і у цій суєті часто забуваємо про найголовніше – збагачення душі. А це – дуже важливо! На мить зупинитись, замислитись, порадіти душею, замилуватись очима і серцем”.

Отець Сергій Павелко, священик, який особисто розробив кожну з цих ікон і разом з родиною долучився до їх написання у творчій майстерні, додав: “Ми вважаємо, що автором кожної ікони є Господь. А художники – лише виконавці Його волі, задумів. Ікона – це вікно у небо. І важливо розуміти: хоч на перший погляд здається, що відвідувачі розглядають ікони, насправді, це Господь споглядає через них на нас. Як і чим ми живемо, чи опікуємось іншими, або ж дбаємо лише про себе…

Ікони виконані у різних техніках: від традиційної темпери до гарячої емалі. Ми змішуємо яєчний жовток з різнокольоровими подрібленими мінералами. Це і камені малахіт, лазурит тощо, і сажа виноградної кісточки, і деякі види глини. Виходить гарно та натурально. Кожна ікона – в єдиному екземплярі. Це треба побачити! Обов’язково завітайте до художнього музею і захочете потрапити туди ще не раз. Добре, що виставка “Небо на землі” триватиме до 16 лютого, охоплюючи усі церковні свята зимового циклу: Миколая Чудотворця, Різдво Христове, Василя Великого, Богоявлення і навіть Стрітення. Дякуємо меценату Юрію Рожкову за цю надану можливість долучити херсонців до високого мистецтва.”

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН