Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На реконструкцію вежі, яка знаходиться в аварійному стані, у Миколаєві виділять 9 мільйонів

На думку мера міста, з вежею обов’язково потрібно щось зробити, інакше вона “проржавіє і впаде на людей”.

Реконструкція Шуховської водонапірної башти, розташованої на вулиці Рюміна, може обійтися бюджету Миколаєва в 9 мільйонів гривень, передає Depo.Миколаїв із посиланням наНовини-N“.

Про це стало відомо на апаратній нараді в міськвиконкомі в понеділок, 13 січня.

Мер Миколаєва Олександр Сенкевич відзначив, що проїжджав нещодавно повз цієї вежі і звернув увагу на те, в якому жахливому стані вона знаходиться. Він вважає, що з нею обов’язково потрібно щось зробити, інакше вона “проржавіє і впаде на людей.

Спочатку з проханням приділити цій проблемі увагу він звернувся до директора КП “Миколаївводоканал” Бориса Дуденка. Але виявилося, що об’єкт знаходиться на балансі управління культури. Вежа не експлуатується, в технологічному процесі не задіяна. Підприємство її всього лише охороняє, оскільки навколо – його територія.

Директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко розповіла, що реконструювати цю вежу свого часу хотіли за кошти гранту і навіть є проектно-кошторисна документація, розроблена в 2017 році. Вартість реконструкції об’єкта становить 9 млн гривень.

Мер доручив своєму заступнику Юрію Степанцю до кінця тижня провести нараду з представниками водоканалу, управління культури, департамента ЖКГ та інших профільних відомств, щоб обговорити питання стану вежі і її подальшої реконструкції.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН