Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У справі згорілого одеського коледжу з’явилася нова підозрювана

Завідувачці господарством Одеського коледжу економіки повідомили про підозру у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки. Про це розповів начальник слідчого управління Нацполіції Одещини Сергій Шайхет.

Слідчі встановили, що у 2014 році працівники Держслужби з надзичайних ситуацій провели перевірку пожежної безпеки у будівлі коледжу та виявили низку порушень, серед яких — відсутність засобів пожежогасіння, системи оповіщення про пожежу, зачинені пожежні виходи, решітки на вікнах першого та четвертого поверхів. Станом на день виникнення пожежі вказані порушення усунуті не були.

Завідувачка господарчою частиною була у складі комісії перевірки корпусів та погодилася з висновком про готовність закладу до навчального року 2019-2020. Як стверджують у поліції, через це ефективне гасіння вогню, своєчасне сповіщення та евакуація людей були не можливими.

Наразі завідувачці господарством Одеського коледжу економіки повідомлено про підозру ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість). Слідство з прокуратурою області клопотатимуть про цілодобовий домашній арешт у якості запобіжного заходу. Досудове розслідування триває. Підозрюваній загрожує до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН