Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кочубеївській громаді визначили, де найбільше мешкає довгожителів

Відомо, що Україна належить до 30 найстаріших країн світу за часткою осіб віком від 60 років і старші, і Кочубеївська громада не виняток. Працівниками об’єднаної територіальної громади на початку року проведено оновлення обліку людей похилого віку.

Найбільша кількість довгожителів громади проживає у Заградівському старостинському окрузі. Серед них найстарша мешканка Шалига Єфросинія Григорівна-10.06.1918, якій в минулому році виповнилось 101 рік. Найстарший чоловік Федощенко Олександр Миколайович 03.03.1928, житель Свободнянського старостинського округу, в минулому році виповнилося 91 рік. Серед найстарших мешканців Кочубеївської громади більшість жінок.

Зі слів самих довгожителів громади, рецепти довголіття у них дуже прості: «радійте життю кожного дня, ведіть здоровий спосіб життя, у будь-якій ситуації чиніть так, як хочете, щоб поступали з Вами.

Тривалість життя чоловіків в середньому 60- 62 роки. Жінки ж насолоджуються життям трохи довше – на п’ять – дев’ять років. У довгожителів на перше місце виходить генетичний чинник- здатність жити довше за інших передається в спадок. Довгожителі від природи люди – витривалі, працездатні, не пам’ятають зла, не зациклюються на проблемах, намагаються не звертати на них уваги, або просто розв’язувати їх. Це перш за все те, чого всім нам так не вистачає і насамперед необхідно у них перейняти.

Нагадуємо, Кочубеївською сільською радою об’єднаної територіальної громади прийнято Програму соціальної одноразової матеріальної допомоги довгожителям Кочубеївської ОТГ на 2018-2020 роки. Програма соціальної одноразової матеріальної допомоги довгожителям Кочубеївської ОТГ передбачає встановлення на 2018- 2020 роки одноразової грошової допомоги особам-ювілярам, яким виповнюється 90 і більше років у розмірі:

– 2000 грн. особам, яким виповнюється 90;
– 5000 грн. – 95 ;
– 10 000 грн. – 100 і більше років.

 

Кочубеївська громада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН