Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Білозерці поліція встановила особу псевдомінера медзакладу

Поліцейські встановили, що повідомлення про замінування лікарні зробив психічно хворий чоловік. Таким чином він хотів поспостерігати за роботою екстрених служб.

Вранці 11 січня у поліцію зателефонував невідомий і розповів, що в будівлі лікарні Білозерського району закладено 2 кг тротилу. На місці події працювала слідчо-оперативна група Білозерського відділення поліції, спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи та працівники усіх екстрених служб. Майже годину спеціалісти-вибухотехніки обстежували будівлю та прилеглу територію. При перевірці вибухонебезпечних чи підозрілих предметів не виявили, повідомлення виявилось неправдивим.

Працівники поліції провели ряд оперативно-розшукових заходів та через півгодини встановили особу псевдомінера. Ним виявився місцевий житель, який має психічну хворобу перебуває на обліку. Він пояснив поліцейським, що захотів поспостерігати за роботою екстрених служб. Призначені необхідні експертизи. Триває досудове розслідування.

Поліція нагадує, що за неправдиве повідомлення про замінування передбачена кримінальна відповідальність за ст.259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» Кримінального кодексу України. Це загрожує позбавленням волі на строк від двох до шести років. У разі повторного злочину, або якщо воно спричинило тяжкі наслідки, передбачене більш суворе покарання – позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.

Поліція Херсонської області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН