Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Приватний підприємець привласнив 856 тисяч державних коштів під час будівництва басейну

Херсонською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння директором одного з приватних підприємств коштами, виділеними з державного та місцевого бюджетів на реконструкцію басейну однієї із шкіл міста Херсона, – повідомили у пресслужбі.

Встановлено, що в 2016 році за результатами процедури закупівлі між департаментом Херсонської обласної державної адміністрації та приватним підприємством укладено договір підряду на виконання робіт у місцевій школі, пов’язаних з реконструкцією басейну з влаштуванням прибудованої котельні, вартістю 7 557 013 грн.

За результатами виконаних робіт підприємець вніс неправдиві відомості до актів приймання виконаних робіт із зазначенням неправдивих відомостей про вартість та об’єми фактично виконаних будівельних робіт, у тому числі вартості матеріалів, у результаті чого привласнив бюджетні кошти у сумі 856 181 грн.

08.01.2020 зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.366, ч.5 ст.191 КК України (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки, та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах), та направлено до суду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує  позбавлення волі  на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН