Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Понад 200 спортсменів у Миколаєві взяли участь у змаганнях з греко-римської боротьби

У миколаївському Палаці спорту, що на проспекті Героїв України, відбулись новорічні Всеукраїнські змагання з греко-римської боротьби “Сніжинка”.

На трьох борцівських килимах розминаються понад двісті спортсменів із різних областей України. Це кадети 2003 – 2005 років та молодші юнаки 2006-го та сьомого років народження.

Борці різних рівнів підготовки змагаються у вагових категоріях від 24-х до 110-ти кілограмів. Дев’ятирічний Дмитро Єлейкін займається боротьбою чотири роки. Тренується в Миколаївській комунальній комплексній дитячо-юнацькій спортивній школі №1. У першій сутичці хлопець переміг. Розповідає завдяки чому та ділиться планами на майбутнє: “Двобій пройшов впевнено. Суперник був гідний, я переміг. Мені допомогла його перемогти впевненість у собі і те, що мені підказував тренер. Я дуже люблю види спорту, де можна поїхати на олімпіаду. Люблю подорожувати та займатися спортом. Тому я пішов на боротьбу, бо вона мені більш за все сподобалась”.

Перемагає в сутичці той, кому вдається покласти противника на обидві лопатки, або перевага одного з суперників сягає 10 балів. Вони нараховуються за технічні прийоми та кидки.

Головний суддя змагань Костянтин Васильєв каже: “Діти підкреслюють свою спортивну майстерність. Діти на цьому турнірі виконують спортивні розряди. Обираємо кращих з найкращих і формуємо збірну команду області”.

Олександр Грабован привіз спортсменів з Одеського борцівського клубу “Гладіатор”, каже: “Це дуже корисні змагання, на них діти проявляють себе. Демонструють свої навички. Бійцівські, технічні, характер, вольові якості. Такі змагання, на яких зростають усі спортсмени. Усі чемпіони через такі змагання проходять. Тому на таких змаганнях зростає наше покоління”.

У змаганнях передбачено двадцять вісім перших місць. На переможців очікують медалі, грамоти та подарунки.

Деталі у сюжеті Суспільного

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН