Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сольовий завод на Херсонщині готують до приватизації

Державне підприємство «Геройське дослідно-промислове підприємство» включено до переліку об’єктів, що передаються до сфери управління Фонду державного майна України для подальшої організації процедури приватизації. Відповідне розпорядження КМУ вийшло  20 листопада 2019 р. № 1101-р.

Підприємство здійснює виробничу діяльність  по видобутку морської осадної солі шляхом випарювання з морської води Чорного моря у відкритих осадкових басейнах.

Виробничі потужності підприємства по видобутку солі є мережею гідротехнічних споруд (озера, басейни, дамби, канави, шлюзи), заповнених морською водою Ягорлицього заливу Чорного моря.

Операційний цикл складає 12 місяців, сіль видобувається один раз на рік.

Середньооблікова чисельність працівників наразі становить 24 особи.

В користуванні Геройського сольового заводу знаходиться близько 400 га земель промислового призначення та водного фонду.

Наразі підприємство знаходиться в скрутному фінансовому та матеріально-технічному становищі, потребує модернізації основних засобів.

Офіс обслуговування інвесторів входить до складу робочої групи обласної державної адміністрації по визначенню сучасного стану підприємства та підготовки його до приватизаційної процедури.

Вже найближчим часом спільно з ФДМУ буде сформована повна інформація та пропозиція для потенційних інвесторів даного підприємства та розміщена на нашому порталі.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН