Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У 198-му навчальному центрі ВМС Збройних сил України склали присягу строковики

208 військових з 15 областей України. Четвертого січня в 198-му Навчальному центрі Військово-морських сил Збройних сил України склали присягу бійці строкової служби.

Перед тим, як курсанти присягнули на вірність українському народові, начальник 198-го навчального центру Шаген Шайволодян оголосив подяку їхнім батькам. Серед них – жителька Житомирщини Тетяна Данилюк, мати солдата Юрія Гаврилюка.

– Що відчуваю? Хвилювання і тривогу за дитину, але і гордість. Гордість за те, що він зробив свій вибір, і вирішив він піти по батьківських стопах, як кажуть, тому що батько також служив у Збройних силах Військово-морських сил, і син також захотів сюди прийти служити, – говорить Тетяна Данилюк

23-річний Василь Дубовий – житель Тернополя. Сьогодні офіційно став матросом Військово-морських сил України. Має вищу освіту, тому термін його строкової служби – один рік. Василь Дубовий говорить: якщо відчує у собі здатність бути корисним на службі – підпише контракт.

– Мої очікування – це отримати якісні знання за новими, НАТівськими, не радянськими стандартами. Мої очікування – це бути добрим військовослужбовцем, у загальній стіні Збройних сил України. Мої очікування – це мати реальний досвід і бути корисним у війні з Росією, – каже Василь Дубовий.

Протягом 20 хвилин усі строковики присягнули на вірність державі. Після цього відбулась ще одна урочиста подія: 22-річний житель Золотоноші Черкаської області, матрос Богдан Головня, освідчився своїй дівчині, Вероніці Копил.

Вероніка каже:

– Натяки були, звичайно, але я думала, що це, більш-менш, як жарти. Коли до мене підходили офіцери і казали, що треба кудись вийти, то я вже зрозуміла, що буде і як.

Протягом місяця курсанти проходили військову підготовку. Результати задовільні, – говорить начальник 198-го навчального центру Шаген Шайволодян:

– Поповнення гарне. На відміну від минулих призовів більш свідоме, відповідальне. Гідно засвоїли програму навчання, пройшли навчання. І виконання навчальних стрільб, контрольних стрільб, з використанням нашої навчально-матеріальної бази. Скажу, що ми задоволені цим молодим поповненням.

Сьогодні у військових вихідний. Із восьмого по десяте січня на території центру перебуватимуть представники інших військових частин, у складі яких і служитимуть строковики.

Деталі у сюжеті Суспільного

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН