Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працівники Миколаївського “Центр захисту тварин” написали заяви на звільнення

19 працівників комунального підприємства “Центр захисту тварин” написали заяви про звільнення вслід за директором установи Олександром Голобродським. Про ситуацію на підприємстві він розповів у ході пресконференції.

– Станом на 3 січня на підприємстві залишається три прибиральники, – говорить Олександр Голобродський. Люди годуватимуть 30 собак, які підготовлені до прилаштування. Запасів кормів вистачить на два – три тижні.

Директор КП “Центр захисту тварин” (2018 – 2020 рр.) Олександр Голобродський каже: “Я, скажімо так, оббивав пороги. Я написав ще декілька листів. Я написав листи всім депутатам, всіх попереджував, що з першого січня КП зупиниться. Комунальне підприємство не зможе працювати з об’єктивних і суб’єктивних причин. Об’єктивні – законодавство, вимоги якого не були виконані під час останніх декількох місяців. Суб’єктивні – це ставлення департаменту житлово-комунального господарства до цієї проблеми. Не дивлячись на всі попередження і наші благання щось вирішити, вони не зробили ті дії, які потрібні були”.

Така ситуація склалась зокрема через те, що в міськраді вчасно не подали запит до антимонопольного комітету.

Директор КП “Центр захисту тварин” (2018 – 2020 рр.) Олександр Голобродський каже: “Чого я прийняв рішення? Я говорив, але я вирішив не підписувати контракт ще на два місяці, бо основна причина те, що підприємство доведене до такого стану. Через два місяці підприємство буде з боргами по заробітній платні, з боргами по комунальних виплатах. На сьогоднішній день, якщо буде прийнята будь-яка з програм, потрібно після її прийняття узгоджувати її з антимонопольним комітетом, а це 105 днів”.

Говорить, якщо в департаменті ніяк не відреагують, передаватиме документи та печатку підприємства спецзв’язком напряму в приймальню міського голови.

Вероніка Голубєва одна з тих, хто написав заяву на звільнення. Працювала на підприємстві півтора року. Йде з посади без виплат по заробітній платі. Жінка за освітою кінолог. Вероніка Голубєва каже: “Маю своє бачення вирішення проблеми. Курс підприємства був правильний. Наші працівники, які тут працювали, були фахівцями і гарно справлялись зі своїми обов’язками. На сьогоднішній день немає виплати робітникам, вона відсутня з 1.01.20-го. Ми звільняємось з причини, що немає фінансування. Ми не можемо отримати ні авансу, ні зарплати, ні компенсації за невикористані відпустки”.

Після пресконференції до офісу підприємства прийшли представники департаменту ЖКГ. Разом із ними Віктор Лінник, який розпочав процес оформлення документів на відкриту посаду заступника директора “Центру захисту тварин”. Кандидат на посаду заступника директора КП “Центр захисту тварин” Віктор Лінник каже: “У мене були тварини, тому я ставлюсь до них досить гуманно. За освітою я юрист”.

Ми знайшли декларацію Віктора Лінника. У ній вказано, що чоловік працював у Територіальному бюро розслідувань, зокрема щодо питань, пов’язаних з корупційною діяльністю. Є дані про партійну діяльність. Декларація 2018 року. Також на сайті пошуку роботи ми знайшли резюме Віктора Лінника від вересня 2019-го. 27 річний чоловік очікував на пропозиції з Києва. У розділі “досвід роботи” вказано: помічник народного депутата Андрія Вадатурського та юрист у Миколаївській територіальній організації партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”. Щодо курсу, яким вестиме підприємство, Віктор Лінник не коментує: “Я б хотів сказати, що не буду давати ніяких коментарів. Якщо можна – трохи пізніше. Прошу мене зрозуміти”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН