Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Новій Каховці планується створення реперфузійного центру

Згідно з проектом дорожньої карти розвитку медичної галузі області та формування Херсонського госпітального округу, що затверджена розпорядженням голови ОДА від 16 грудня №872, планується у другому кварталі 2021 року створення реперфузійного центру на базі лікарні інтенсивного лікування КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» Новокаховської міської ради за умови придбання ангіографа, повідомляє Online НК.

Умовою для цього є придбання на умовах співфінансування обласного та міського бюджету Нової Каховки ангіографа, який буде встановлений в ЦМЛ Нової Каховки.

Орієнтовна вартість цього обладнання біля півмільйона євро. Тож місцевій  владі Нової Каховки та найближчих до неї ОТГ, мешканці яких будуть користуватися послугами  реперфузійного центру, треба буде вишукати ці кошти у своїх бюджетах.

Довідково:

Реперфузійний центр – це відділення у закладі охорони здоров’я, де безоплатно проводять коронарне стентування (відновлення кровотоку по артерії серця)  при гострому інфаркті міокарда. Іншими словами, це лікарня, де є апаратура для проведення ехокардіографії, відділення кардіології та інтенсивної терапії із відповідним оснащенням, лабораторія для визначення специфічних кардіологічних тестів крові та спеціалісти, які мають належний досвід – інтервенційні кардіологи. Такі центри працюють в режимі 24/7/365.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН