Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі з’явилась скульптура кота з кількою

На вулиці Грецькій, 5, відкрили скульптуру кота, який ласує кількою у томаті.

Це вже 13-та скульптура проєкту «Одеські коти». Прототипом фігури став місцевий кіт Васька. За задумом авторки, однією лапою тварина дістає з консервної банки кільку в томаті. Загалом створювали скульптуру кота разом із консервою більше року.

“Тут є такий відсил у скульптурі до традиційної кільки у томаті. Всі пам’ятають цю консерву. Кому там в районі 40-ка, трохи менше, трохи більше. І їх було дуже багато, їх купляли і їх називали іржавими через колір ось цієї томатної пасти”, – розповіла авторка скульптури Тетяна Штикало.

Кіт Васька та консерва з кількою зроблені з поліефірної смоли із додаванням бронзового порошку. Скульптури виконані у натуральну величину. Зокрема консерва зроблена зі справжньої банки, на яку нанесли закріплюючий матеріал та зафіксували поблизу кота.

“Крім нашого головного персонажу кота Василя, мешкає велика кількість дворових котів, яких ми із радістю годуємо. Найулюбленіше їх блюдо – це сира барабулька. Власне героя ми виманювали навіть на неї, але він настільки дикий та переляканий, що не купився. Дуже скоро в нього заблещить ніс, вухо, голова, все, що натирають люди, коли загадують бажання. І що черговий об’єкт у сітці пам’яток котів стане улюбленим у туристів та одеситів”, – представниця кафе розташованого поруч Олена Орлова.

За словами авторки скульптури Тетяни Штикало новорічну шапку з кота Васьки зніматимуть на ніч, аби її не вкрали. Також у найближчий час біля скульптури з’явиться камера відеоспостереження.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН