Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі наздоганяли Діда Мороза

Забіг «Наздожени Діда Мороза» відбувався у двох вікових категоріях – діти до 16 років, яким треба було бігти упродовж 30 хвилин, та спортсмени старші 16 років – бігли упродовж години. У годинному змаганні участь брали всі охочі. Загалом до 16 років зареєструвалося 23 учасника, а в категорії 16+ – 34. Наприклад, тринадцятирічний Ярослав Торубаров займається спортом упродовж 3 років. В такому забігу участь взяв вперше.

“Я раніше також бігав у багатьох забігах. Для мене головне протриматися потрібний час і пробігти дистанцію. Я майже щодня тренуюся і тренера допомагають. Мені подобається бігати, тому я й обрав цей вид спорту”, – каже учасник забігу «Наздожени Діда Мороза» Ярослав Торубаров

Цьогоріч найменшим учасникам було 5 років, а найстаршим – за 70. Участь у змаганнях брали не лише запоріжці, а й жителі області.

“Змагання – це годинний забіг, тобто за годину треба пробігти якомога більше. Колись такі забіги проводили на вулиці, а потім вже в манежі. Не обов’язково бігти саме на швидкість, хтось може просто пройти якусь дистанцію. В нас є Дід Мороз, який буде бігти разом з дітьми. Кожен з учасників отримає медаль, грамоти та подарунку”, – наголосив голова Запорізької обласної федерації триатлону Кирило Кривонос.

Перші три місця серед дітей посіли: Вадим Пилипчук, Іван Ткаченко та Святослав Бабич, а серед дорослих – Андрій Павелко, Сергій Костенко та Олександр Ільйонок. Нагадаємо, такий забіг проводиться вже не вперше. Рекорд змагань складає 18 км 550 метрів і належить Майстру спорту Міжнародного класу з триатлону Володимиру Полікарпенко, який був встановлений в 2004 році. За словами Кирила Кривоноса, цей рекорд ще ніхто не здолав.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН