Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївська ОДА виділила пів мільйона на лікування Дмитра Жадана

Про історію маленкого Дмитра Жадана написав у фейсбуці очільник області Олександр Стаднік.

Знайомтесь, це Дмитро Жадан – ще зовсім маленька людина, яка за два роки свого життя зазнала занадто багато горя. В хлопчика рідкісне і важке захворювання лікування якого потребує дороговартісних препаратів, до того ж необхідна спеціальна апаратура, яка також коштує чимало.

Про проблему Дмитра я дізнався із сюжету в телевізійних новинах. Негайно доручив управлінню охорони здоров’я та департаменту соціального захисту облдержадміністрації вжити всіх необхідних заходів і вже 27 грудня родині Дмитрика була перерахована адресна грошова допомога в розмірі 500 тис грн.

Сьогодні зустрівся з родиною Жаданів. Не стану багато казати, але деяка інформація, яку почув від мами та тата Дмитра просто шокує. Насамперед шокує ставлення окремих лікарів, які до останнього доводили, що дитина абсолютно здорова! Я не можу залишити таку кричущу халатність без уваги – будуть вжиті відповідні заходи.

Щодо Дмитра, то грошова допомога, про яку вже сказав, лише початок, особисто слідкуватиму за станом справ, а найближчого часу матимемо змогу виділити додаткові кошти.

Але Дмитрик не єдиний, хто потребує підтримки. Важкохворих діточок багато і ми робимо все, що в наших силах, аби допомогти. Так, відповідно до Порядку надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Миколаївської області на обстеження та лікування дітей, затвердженого рішення обласної ради від 13 грудня, кошти вже отримали 12 дітей.

Закликаю всіх, хто має можливість, допомагати таким діткам. Вважаю, що особливо на це мають звернути увагу можновладці всіх рівнів, адже ви маєте ресурс, не залишайте дітей напризволяще! Діти – найцінніший наш скарб, а здоров’я дітей – безцінне, не забувайте про це!

Наостанок, хотів би подякувати ЗМІ, зокрема телеканалу 1+1 за те, що не лишаєтесь байдужими і доводите до суспільства подібну інформацію, тим самим даючи змогу оперативно відреагувати та допомогти тим, хто потребує допомоги.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН