Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні почали друкувати літературну газету

«Дебют-газета» – нове всеукраїнське літературне видання, створене для тих, хто підтримує нову тенденцію читати сучасні літературні твори в друкованому вигляді. Видається вона у Херсоні.

Під глянцевою обкладинкою формату А3 на 164 сторінках розміщені нові твори українських авторів з різних куточків України як відомих, так і початківців.

«Щоб надрукувати гарну книгу, навіть 100 екземплярів, автору потрібно витратити 10-15 тисяч і вони не знають, як їх розповсюдити. У нас є можливість надрукуватися безкоштовно, ми не платимо гонорарів. Алеі не беремо гроші з авторів. Ми даємо автору аудиторію», – розповів видавець «Дебют-газети» Михайло Новицький.

Головна редакторка розповіла, чому з´явилося це видання в часи, коли багато газет не витримують конкуренції з Інтернетом та припиняють своє існування.

«Ми проаналізували той момент, що наш народ любить читати і віддає перевагу саме якісній літературі. Немає такого аналогу, щоб сучасну літературу, яка ще ніколи не друкувалася, входила в одну збірку. І всі знають, що кращий подарунок – це книга. У нас зібрані твори на будь-який смак, різні жанри, проза, новели, поезія», – сказала головна редакторка «Дебют-газети» Вікторія Новицька.

За словами видавця, почитати «Дебют-газету» можна в більшості обласних, міських та районних бібліотек країни, які отримують її за передплатою. Перший випуск газети вийшов накладом у 5000 примірників, другий на дві тисячі більше.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН