Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині ввели в експлуатацію нову лікарню

Про це повідомляють на офіційній сторінці Новокаховської міської ради.

Ця важлива подія відбулася 26 грудня на території Новокаховської ОТГ у селищі Козацьке. На відкриття нового закладу прибув голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, його заступники, директор Департаменту охорони здоров’я Віктор Короленко, голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко, його заступники, староста Козацького старостинського округу Андрій Чирко, представники керівництва Бериславської адміністрації. Порадіти події прийшли мешканці Козацького.

Для впровадження медичної реформи у сільській місцевості з Державного бюджету виділено субвенцію, за рахунок якої реалізуються проекти будівництва нових лікувальних закладів та амбулаторій у сільській місцевості і здійснюється їх оснащення.

Козацьку амбулаторію загальної практики і сімейної медицини очолює лікар 2-ї категорії Євгенія Вікторівна Коломоєць (стаж роботи 3 роки). Тут працюють лікар-педіатр 2-ї категорії Іван Валерійович Камінський (стаж роботи 5 років). В амбулаторії обслуговуються 3 тис.806 мешканців.

Будівництво було розпочато у січні 2019 року. Сучасна амбулаторія загальної практики і сімейної медицини спрямована на вирішення питання якісного лікування і реабілітації хворих, забезпечення максимальної доступності всіх медичних послуг для населення в умовах амбулаторії.

За рахунок розширення спектру медичних послуг підвищиться якість медичного обслуговування жителів смт. Козацьке. Відповідно до Програми Президента України «Допомога поруч» та Закону України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості» відбулася передача службового транспорту – автомобіля марки «Renault Duster» у користування лікаря амбулаторії.

«Для мене велика честь і радість напередодні новорічних і Різдвяних свят привітати всіх, відкрити амбулаторію і передати ключі від новенького автомобіля для потреб лікарів амбулаторії»,- з радістю звернувся до присутніх Юрій Гусєв. – Тепер ви спільно з Новою Каховкою – об’єднана територіальна громада.

Бажаю, щоб у мешканців Козацького було козацьке здоров’я! Щоб не було потреби звертатись по лікарську допомогу – а звертались до лікарів лише для профілактики». Юрій Гусєв передав завідуючій амбулаторією, лікарю Євгенії Коломоєць ключі від нового службового автомобіля.

Голова Бериславської районної адміністрації Роман Ставрост привітав з початком роботи нової, сучасної, багатофункціональної і просторої амбулаторії. Він висловив впевненість, що завдяки цій події якість медичних послуг у сільській місцевості буде зростати.

Голова Новокаховської ОТГ Володимир Коваленко звернув увагу: будівництво нової амбулаторії розпочинало керівництво обласної та районної адміністрації, Департамент охорони здоров’я, яким він висловив подяку. «Коли настав час – розуміючи свою відповідальність за цю територію, приєдналася до цього процесу і Нова Каховка, – нагадав голова Новокаховської ОТГ. – На недавній сесії міської ради депутати виділили 57 тис. грн., вирішили необхідні питання з «Херсонгазом», і на 01 січня 2020 року, коли настане право на відповідні юридичні дії, розпочнеться подача газу для опалення цієї споруди. З підрядником домовились: Нова Каховка додасть 120 тис. грн.. на асфальтування дороги біля амбулаторії, і навесні навколо будівлі буде зроблено благоустрій всієї території. Що б ми не робили, треба усвідомлювати: яка наша роль як влади, і що після нас залишається людям».

Володимир Коваленко висловив переконання: за медичною допомогою до амбулаторії будуть звертатися не лише мешканці Козацького, але й сусідніх сіл та селищ. І подякував Юрію Гусєву і Віктору Короленку за розумне рішення, коли визначалася доля лікарень другого ступеня. «Оцінку кожному нашому рішенню дають люди. Якщо буде зручно і затишно, а ставлення лікарів до пацієнтів – професійним і людським, то така справа в залік піде всім. Все, що буде залежати від керівництва Новокаховської ОТГ – ми зробимо», – запевнив Володимир Коваленко.

Від імені 4-тисячної громади Козацького подякував за чудовий новорічний подарунок староста Андрій Чирко. «Наша амбулаторія 15 років тіснилася у звичайному житловому будинку. Ми не мали власних можливостей змінити ситуацію на краще. Завдяки Програмі, мудрому рішенню депутатів обласної ради мешканці Козацького тепер зможуть отримувати медичну допомогу в сучасних умовах – а це принаймні 1200 пенсіонерів і 1тис. дітей».

Всі присутні із задоволенням оглянули амбулаторію. Нова будівля радує око: облаштовані приміщення для лікарів, світлі коридори, пластикові двері та вікна, нова сантехніка, бойлер, кілька санвузлів, один з яких пристосований для людей з інвалідністю. Ближчим часом в приміщеннях встановлять меблі. Як розповіла завідуюча амбулаторією Євгенія Коломоєць, лікарі забезпечені комп’ютерами і вже освоїли необхідні для роботи програми. Тож в новій будівлі з новими силами візьмуться до роботи. Бажаємо успіхів у Новому 2020-му році!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН