Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Запоріжжі відбулась спільна молитва за мир та Україну

Спільна молитва усіх конфесій відбулася вчора, 25 грудня, після обласного Новорічно-різдвяного фестивалю на площі Фестивальній у Запоріжжі. Завершилося дійство концертом «Сузір’я різдвяних пісень» Ради християнських церков.

За Григоріанським календарем у Запоріжжі відсвяткували Різдво. Попри дощ та погану погоду запоріжці – представники різних релігійних конфесій – зібралися на площі Фестивальній, аби разом помолитися за Україну та мир в країні, а також подивитися святковий концерт.

«Ми всі вимолимо для нашого народу мудрість прийняти оте немовлятко до свого серця, залучитися його підтримкою, віддати йому наші родини, наше місто, нашу українську землю, зранену війною, щоби Господь допоміг нам прийти до того, щоб ми жили на такій землі, де не буде війни. Божого благословення вам, вашим родинам, нехай новонароджений Ісус сповнить усі добрі ваші мрії. Христос рождається»

Отець Андрій Бухвак – настоятель Запорізької парафії Архангела Божого Михаїла української греко-католицької церкви

«В світі є 16 православних патріархій і 12 вже святкує сьогодні і тільки чотири залишилися на 7 січня, і тому та радість, з цієї спільної зустрічі лідерів різних конфесій дає нам надію, що в майбутньому церква знову буде єдина»

Ян Собіло – єпископ-помічник Харківсько-Запорізької дієцезії Римо-Католицької церкви в Україні

«Як ніколи Україна сьогодні потребує тільки одного – єдності. І ми показуємо, різні християнські конфесії, очільники цих конфесій, що ми можемо бути разом, що ми разом можемо робити добрі справи, що ми разом можемо молитися до Бога і просити Його благословення для всіх нас»

Журналісти Суспільного поцікавилися у представників конфесій, як вони ставляться до того, аби була єдина дата святкування Різдва Христового:

«Я однозначно вважаю, що вже давно треба об’єднатися, а тепер як є вже такий шанс, то треба всі зусилля для того, щоб коли календар був один і це буде такий великий споштовх вперед для того, до повної єдності всіх християн. Починати треба з календаря», – каже отець Ян Собіло.

«Це питання не на часі, бо сьогодні противники нашої держави можуть використати це проти нас. Не будемо роз’єднувати Україну по цьому принципу. Хто вважає, що святкує 25 – вітаємо, хто сьомого – приймаємо. Немає ніякої різниці. Ми тут, на Запоріжжі, на духовній раді виявили таку формулу: від Різдва до Різдва, і все, і немає ніяких протиріч», – вважає Владика Фотій.

Нагадаємо, 5 грудня в Запорізькій облдержадміністрації відбулися біблійні читання в рамках Національних молитовних сніданків. А другий молитовний сніданок Східного регіону України відбувся в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. В. Магара 12 грудня. Політики, громадські діячі, педагоги, а також представники різних релігійних конфесій помолилися і вшанували пам’ять всіх, хто загинув за Україну.

Перший молитовний сніданок відбувся 12-го грудня минулого року у Запорізькій обласні філармонії. Тоді помолитись за мир в Україні з‘їхались учасники не лише з нашого регіону, але і гості із Дніпропетровської, Харківської, Луганської та Донецької областей.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН