Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини відкрили на Херсонщині

Сьогодні, 26 грудня 2019 року, відкрито дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Козацькому та Ольгівці.
Урочистості відбулися за участі голови обласної державної адміністрації Юрія Гусєва, представників обласної, районної влади, місцевого самоврядування та громадськості.

У своєму виступі Роман Ставрост, голова районної державної адміністрації, привітав з визначною подією жителів Козацького і Ольгівки та наголосив на тому, що одним із основних завдань влади є підвищення рівня обслуговування населення та надання якісних послуг не тільки жителям міст обласного і районного значення, а й мешканцям сіл та селища.

Дві амбулаторії були зведені у максимально короткий строк – за один рік. Їх будівництво здійснено за рахунок коштів державного бюджету та співфінансування місцевих бюджетів. Зокрема, на Ольгівську амбулаторію виділено 6017,0 тис. грн (частка співфінансування складає 638,436 тис. грн), вартість Козацької амбулаторії – 5668,176 тис. грн (частка співфінансування складає 629,796 тис. грн).

В амбулаторіях передбачено дві функціональні зони: робочу та житлову, яка, в свою чергу, розрахована на суміжне проживання двох лікарів.

Після урочистого відкриття, усі присутні мали змогу оглянути будівлі зсередини. Амбулаторії забезпечені меблями та необхідним обладнанням, що дає змогу гарантувати надання повного переліку послуг первинної медико-санітарної допомоги. Також у користуванні дільничних лікарів нових медичних закладів залишаються автомобілі марки «Рено-Дастер», які уже рік обслуговують жителів зазначених рад.

Бериславська РДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН