Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розвиватимуть гастротуризм

Таку тему на семінарі-практикумі обговорили представники аграрного та туристичного бізнесів за участю представників проєкту Європейського Союзу «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні» та обласної влади.

Голова облдержадміністрації Юрій Гусєв привітав учасників заходу та побажав плідної роботи.
«Я сподіваюсь, що сьогоднішня зустріч і обговорення приведуть до формування спільного плану заходів на наступний рік, які дозволять нам залучити більше туристів на Херсонщину з інших регіонів України і не тільки», – наголосив Юрій Гусєв.

Представила проєкт ЄС «Підтримка розвитку системи географічних значень в Україні» Валерія Бондаренко.
Головним його завданням є розвиток локального виробництва, підвищення конкурентоспроможності виробників та розбудова гастрономічного туризму в Україні.

Проєкт реалізують шляхом створення «гастрономічних маршрутів», які об’єднають локальних виробників, знакові й туристичні об’єкти, зберігши культурну, історичну та гастрономічну спадщину регіону.

В Україні вже створено перший пілотний «гастрономічний маршрут» із назвою «Дорога Вина та Смаку української Бессарабії», який розробили в Одеській області. У 2020 році за проєктом планується створення ще 2 маршрутів на Херсонщині та в Карпатах.

На зустрічі представники локального бізнесу презентували гастрономічні й туристичні пропозиції, а також напрацювали карту «Херсонська дорога Вина та Смаку».

Херсонська обласна державна адміністрація

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН