Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Діди Морози-альпіністи привітали пацієнтів дитячої лікарні у Миколаєві

Триста вісімнадцять маленьких пацієнтів обласної дитячої лікарні отримали подарунки від миколаївських волонтерів. І дорослим, і малим підіймали настрій верхолази, які спускались з даху на спеціальному кріпленні та в новорічних костюмах.

Марія Колесникова – одна з тих, хто долучився до акції. Жінка професійно займається альпінізмом 15 років. Десять із них – викладає. Каже, що підштовхнула до участі хвороба її вихованця, який зараз перебуває в онкологічному відділенні. Марія Колеснікова каже:

– Йому поставили діагноз лейкоз. До нього зараз нікого не пускають, там тяжка ситуація. Дуже хочеться його привітати. Показати, що він не один, що ми завжди його підтримуємо, що ми разом впораємось. Я рада, що я потрапила в цю команду, я думаю, що братиму участь у таких заходах і надалі. Мені хочеться привітати всіх дітей. Зробити настрій. Це гарна благородна справа.

На подвір’ї лікарні збираються діти й дорослі. Ті, що всередині, виглядають у вікна. А поки на даху йдуть останні приготування: в’яжуть вузли, блокують карабіни та перевіряють страхувальні канати. Леонід Пушкар – директор будівельної фірми, яка надає послуги промислового альпінізму. У рамках акції спускатиметься другий рік поспіль. Леонід Пушкар каже: “Нас сьогодні буде спускатись 9 людей. Вісім – це альпіністи з нашої фірми, цьогоріч до нас долучилась і дівчина – Снігуронька. Найголовніше – це благочинність, ми хочемо, щоб люди побачили, окрім основної роботи можна зайтись і цим. Ми за емоції і за те, щоб діти завжди були здоровими”.

Коли все готове до спуску, переодягнені у новорічні костюми верхолази рушають. Пацієнтка лікарні Марія Рибак каже: “Нам дуже приємно, що про нас піклуються та радують дітей. Ми не думали, що в лікарні може бути так весело”.

А тим часом у кожну палату до дітей приходили аніматори, які роздавали подарунки. Організаторка акції Ілона Кочарян говорить, що цьогоріч за допомогою оголошення в соцмережі “Фейсбук” назбирали подарунків для дітей двох дитячих лікарень.

Деталі в сюжеті Суспільного.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН